Erdoğan: Türklere rezil oluruz diye vazgeçtiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de AK Parti il kongresinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, IMF'nin Türklere karşı rezil oluruz diye para almaktan vazgeçtiğini belirtti.

GİRİŞ 07.04.2018 19:19 GÜNCELLEME 07.04.2018 20:09
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ana muhalefet, biz istediği başarıyı kendinde hatayı seçmende arayan bir parti değiliz. Biz istediği sonuç sandıktan çıkmayınca vatandaşı suçlayan, vatandaşı aşağılayan bir siyasi hareket de değiliz. Biz göbeğini kaşıyanların bir araya geldiği parti hiç değiliz." dedi.

Erdoğan, partisinin Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlenen Denizli 6. Olağan İl Kongresinde, 9 ay sonra bu kentte olmaktan, hasretle kendisini bağırlarına basan Denizlili kardeşleriyle bir araya gelmekten çok memnun olduğunu söyledi.

'GURUR RABBİMİZE AİTTİR'

Biz ehli tevazu olacağız. İnsanlara mütevazi bir şekilde yaklaşacağız. Her şeyden önce ne olursak olalım, biz insanız. Onun için de gurur Rabb'imize aittir. Bize ne kibir, ne gurur, haşa. Mütevazi, insanlara böyle yaklaşacağız ve tevazuda toprak gibi olacağız. Toprak, buna dikkat. AK Partili dediğimiz zaman bu anlaşılır. Zira biz ana muhalefet gibi başarıyı kendinde hatayı seçmende arayan bir parti değiliz. Biz istediği sonuç sandıktan çıkmayınca vatandaşı suçlayan, vatandaşı aşağılayan bir siyasi hareket de değiliz. Biz göbeğini kaşıyanların bir araya geldiği parti hiç değiliz. Halkına, vatandaşa öyle diyor ya, bu ana muhalefet. Göbeğini kaşıyanlar. Niye? Onlara oy vermedikleri için, onlara haddini benim halkım, benim vatandaşım inşallah 2019'ın Mart'ında, Kasım'ında tekrar bildirecek. Bizde millete kırılma, darılma, küsme olmaz. Rabb'imiz mukaddes kitabımız Furkan'da başarının sırrını şu şekilde açıklıyor: 'İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.' Emek olmadan zahmet, çile, gayret olmadan zafer de olmaz. Kim daha çok çalışırsa kim daha fazla ter dökerse Allah başarıyı ona nasip eder. İnşallah Denizli'de de bu anlayışla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

IMF PARA ALMAKTAN VAZGEÇTİ

Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ulaşımda imkansızların başarıldığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu yıl sonuna kadar dünyanın ilk 3'ü içerisinde, belki de 1 numara, inşallah dev bir havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Bu yıl itibariyle yolcu kapasitesi yıllık 90 milyon, 2023'te kapasite 150 milyona çıkacak. Nereden, nereye geliyoruz? IMF kapısında borç dilenen bir ülke değil miydik?" 

Erdoğan göreve geldiklerinde IMF'ye borcun 23,5 milyar dolar olduğunu, 2013'te bunun sıfırlandığını anımsatarak "Onlar bizden istedi ve biz onlara 5 milyar avro borç verecektik, sonra vazgeçtiler, baktılar Türkler ciddi, bir de borcu verecek, ondan sonra Türklere rezil olacağız, vazgeçtiler." dedi.

'KEMAL DENEN KİŞİ ÖSO'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYOR'

Bu hafta ÖSO’dan bir grubu ağırladım külliyede. Onlarla dertleştim ve onlardaki o inancı, o imanı görünce bir taraftan da halime üzüldüm. Komutanlardan bir tanesi, arkadaşı takdim etti ve ‘başkanım biliyor musunuz bunun şu anda midesi yok’ dedi. Meğerse aldığı kurşunlar sebebi ile mideyi almışlar ve tabii fanilasını açtı gerçekten her taraf dikiş. Omzunda, kalçadan her taraftan kurşunlanmış ve PKK onun ölüsüne ödül koymuş. Ama o bu ameliyatlardan sonra durmamış tekrara cepheye gitmiş. Bu ÖSO’ya bu Kemal denilen kişi terör örgütü diyor. Bu senin PKK değil, YPG değil. Bunlar benim Mehmed’im ile birlikte şuanda Afrin’de düşmana karşı, terör örgütlerine karşı savaşanlar. Hamdolsun omzunda Türk bayrağı taşıyor ÖSO. Ey Kemal senin gidecek yerin yok. Senin gidecek yerini benim milletim inşallah ilk seçimlerde tayin edecek. Biz milletimizin emanetine halel getirmedikçe onlar daha pervazsızlaştılar. Biz bütün kalleşlikleri, saldırıların, provokasyonların evelallah görünürdeki aktörü farklı olsa da hedef daima aynı. Piyonlar değişse de senaryo hiçbir zaman değişmedi. Asıl hedef AK Partiydi. Şahsımın nezdinde milli iradeydi, alaşağı edilmek istenen milletin oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanı değil, bizzat milletin kendisiydi. Doğu ve güneydoğuda kazılan çukurlar bizim bin yıllık kardeşliğimizdi. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar TBMM nezdinde bağımsızlığımızı, demokrasimizi hedef aldılar. Ama batı bunarlı yaşamadı. Batı bunları sessizliğe vurdu. Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı bombalarken 45 vatan evladı şehit oldu, onların umurunda mıydı?
'NEREYE KÇARLARSA KAÇSINLAR, PEŞLERİNDEYİZ'

Kosova'dan FETÖ'nün önemli 6 adamını paketleyip Türkiye'ye getirdik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz.

80 kadar FETÖ militanını farklı ülkelerden bulup, paketleyip Türkiye'ye getirdik, devam edeceğiz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ha FETÖ ha PKK hiç fark etmez. Biz bu yola her şeyimizle girdik ve bu işi de başaracağız.

'KASETLE GELDİLER, CD İLE GİDERLER'

Bu ülkede bu millet için taş üstüne taş koymamış, geleceğimiz için herhangi bir proje geliştirmemiş mevcut ana muhalefet zihniyeti artık son demlerini yaşıyor. Bunlar kasetle geldiler herhalde bundan sonra CD ile giderler

'BAY KEMAL SEN KİMSİN?'

Geçen gün Reyhanlıya gittik. Orada mehmetçiğimizin kararlığını gördük. Sanatçılarla, sporcularla birlikteydik. 150 kişiyidik bay Kemal duramadı. Sanatçılar oraya giderken senden mi izin alacaktı? Sen kim?

 

 

YORUMLAR 30
  • EYTli 6 yıl önce Şikayet Et
    reis ımf ye verme eyt liye verde insanlar emekli olsun oylar artsın
    Cevapla
  • enoisse 6 yıl önce Şikayet Et
    onun icin mi cari açık, dolar euro tarihi zirvelerde! imf gitti şimdi de biz arap parasıyla dönüyoruz araplar fena çarpar ona göre!!!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 6 yıl önce Şikayet Et
    Beğenmiyorsan Avrupaya git!? Seni tutanmı var?.. Avrupaya git o zaman görürsün neresi zirvede?.
    Cevapla
  • ABDÜL CELAL 6 yıl önce Şikayet Et
    İMF ye borç mu verilir. versen de alamazsın.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllik borç faizi 60 milyar dolardan fazla ödeniyor. Milletde borcumuz yok saniyor. 2002 de 80 milyar dolar borcumuz vardi şimdi 700 milyar dolar işte biz borçta büyümüşüz hemde çooook!
    Cevapla
  • mucitirfan 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Japonya ya atom bombası yerine CHP gibi bi parti atsaydı daha çok zarar verirdi...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı