Başbakan Binali Yıldırım: Erdoğan o gece ağladı

Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran seçim gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağlatan olayı anlattı.

GİRİŞ 05.07.2018 10:45 GÜNCELLEME 05.07.2018 11:28
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

24 Haziran gecesi seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yaparken 8 yaşlarındaki bir çocuğun ayağı köşkün önündeki kapana sıkışmıştı. Erdoğan talihsiz kaza sonrası konuşmasını kısa keserek kaza geçiren çocuğu hastanede ziyaret etmişti.

Anadolu Ajansı editör masasının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran gecesi yaşanan bu kaza ile ilgili bilinmeyen bir ayrıntıyı anlattı.

BU SEÇİMDE MESAJI ALDIK

Başbakan şöyle konuştu;

 

"Bu seçimde AK Parti olarak mesajı aldık. Biz hem Cumhurbaşkanı adayımızla hem de partimizle birinci çıktık. AK Parti ve MHP olarak Meclis'in en güçlü grubunu oluşturuyoruz. 

SIKIŞAN ÇOCUĞU ANLATIP AĞLADI

Cumhurbaşkanımız Erdoğan rahatı sevmeyen birisi. Çalışma arkadaşlarını da rahat ettirmez. O gece seçim kazanılmış telefonda konuşuyoruz. Ayağı sıkışan evladımızı düşünüyor. Seçimi kazanmış falan umrunda değil. Telefonda bir baktım çocuğu anlatıp ağladı. İşte sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir lider."

OHAL KALKACAK

Başbakan Binali Yıldırım, "Yarın son Kanun Hükmünde Kararnamemizi yayınlayacağız ve orada terörle mücadelenin OHAL kalktığı zaman zaafa uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler de yer alacak" dedi.


"MESAJI ALDIK"

1 Kasım seçimlerine göre AK Parti'nin oyunda, milletvekili sayısında düşme var. Doğrudur. Bu da bize bir mesajdır. AK Parti olarak bu mesajı aldık. Biz seçimlerde ittifaktık. Seçmen bir parti gibi hareket ettiğimizi değerlendirdi. Ha buraya ha oraya vermişiz diye düşünüldü. 

Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oyları da başka bir partide. Sonuçta herkes memnun halinden. Parlamento yapısı da bu haliyle herhangi bir sorun teşkil etmiyor. AK Parti'nin içinde olmadığı hiçbir yasama faaliyeti sonuç çıkarmaz.

"SEÇİM BİTTİ ARTIK GEÇİM ZAMANI"

Denetim ve yasama faaliyetlerinde Meclis daha etkin hale gelecek. Yeni dönemde Meclis'in önemi artıyor. Seçim bitti, artık geçim zamanıdır. Yatırımcı yatırımını, tatile giden tatilini planlayacak ve hayat tüm yönleriyle devam edecek.

"DÖNÜŞÜ OLMADIĞINI ANLADIK"

15 Temmuz'u yaşadıktan sonra bu işin dönüşünün olmadığı ve mutlaka bu meseleyi kökünden çözmek gerektiği kanaati iyice toplumda da yerleşti, bizde de yerleşti.

Türkiye 1924-2002 arası ortalama yüzde 4,7 büyüdü. 2003-2017 arası 5,7 büyüdü ortalama. Şimdi bunun anlamı ne biliyor musunuz? Eğer Türkiye 1924'ten bugüne 5,7 büyüseydi bugün dünyanın 7. büyük ekonomisi olacaktı 2,3 trilyon dolarla, Fransa'dan sonra gelecekti. Şimdi 17. sıradayız.

YORUMLAR 94
  • hakan gardas 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece is yapabilen degil, halka merhamet duygusu olan lidere de ihtiyac var, iste REIS...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar seninleyiz REİS.
    Cevapla
  • Dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni ağlatanlar karalar bağlasın Başkanım. Bu halk sana % 85 oy vermeliydi. Bakalım bundan sonra senin gibisini bulabilecekler mi. Kıymetini bilmeyenleri Sen af etsen bile bir Türk olarak ben af etmeyeceğim.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Küçücük yavrular birer birer katlediliyor Ekonomi bozuk ahlak kalmamış insana değer veren yok ne oldu bize 16 yıldır Ülke düzelecek diye bekliyoruz dahada kötüye mi gidiyoruz anlayamadım Rabbim Ümmeti Muhammedin sonunu hayır etsin inşallah
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    variyetimiz arttikca yoldan cikiyorus.kisi once kendini duzeltecek .dilde musluman kalp de birseyyok bos.
    Cevapla
  • Mg1907 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah vatanini milletini seven herkesi bu dunyada ve onur dunyada muzaffer etlesin. Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?