Artık resmileşti! HDP açık açık itiraf etti...

PKK'nın siyasi kolu HDP, 2019 yerel seçimlerinde CHP’yle ittifak yapmak istediğini, “En geniş ittifakın yapılması gerektiğini düşünüyoruz” sözleriyle bir kez daha açık açık dile getirdi.

Artık resmileşti! HDP açık açık itiraf etti...
Artık resmileşti! HDP açık açık itiraf etti...
GİRİŞ 27.10.2018 07:36 GÜNCELLEME 27.10.2018 09:41
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Yerel yönetim seçimlerinde AK Parti ve MHP, ittifak yapmayacak. İki parti de kendi adaylarıyla seçimlere girecek. CHP ise başkanlık ve milletvekili seçimlerinde olduğu gibi, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’yle ittifak yapacak. Resmi bir açıklama veya görüşme yapılmamasına rağmen CHP ve HDP kol kola girmiş durumda. CHP’nin kesinleşen bazı adaylarının, HDP’den daha önce aday gösterildiği ortaya çıktı. Bazı isimlerin terör örgütünü destekleyen sosyal medya paylaşımları ortalığa saçıldı. 

LONDRA’DA İŞBİRLİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere ziyaretinde HDP’yle ittifak yapabileceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaşanan ‘Öğrenci Andı’ tartışmalarındaki suskunluğu, HDP’yle kurulan kirli ittifakın sonucu olarak görülüyor. CHP seçimler öncesi HDP’yi kızdırmamak için elinden geleni yapıyor. Buna karşılık HDP cephesinden de ılımlı mesajlar geliyor.  HDP Sözcüsü, İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ittifak sorularına yanıt verdi. Oluç, “Bizim, CHP’yle herhangi bir resmi görüşmemiz yoktur. İttifak konusunda ise Batı illeri açısından baktığımızda, en geniş demokrasi ittifakının yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Önceki seçimdeki gibi bir yol izleyerek kirli ittifakını sürdüren CHP-HDP işbirliğinin ilerleyen günlerde ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu oldu. 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 33
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Terör propagandası yapan yargılanmalıdır. Askerimiz gece gündüz terörle mücadele ederken tüm kurumlarda terörle mücadeleye her alanda hız vermelidir.
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah hiçbir zaman fırsat vermesin hevesiniz kursağınizda kalır inşallah islam düşmanları sizi
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar her ne pahasına olursa olsun deyip ittifak yapıyor MHP de ittifak bozuyor. Ey MHP yarın bu Müslüman halka ne diyeceksiniz gurur ve kibrimizin esiri mi olduk diyeceksiniz. Ama CHP HDP ip göbek atacaklar.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence CHP ittifak yapmaz.Erkenden yargilamayalim.
    Cevapla
  • savunan 5 yıl önce Şikayet Et
    Resmi ya da gayri resmi mutlaka yapacaklar, Mhp gibi kestirip atmazlar.
    Cevapla
  • sert adam 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi ya... çok vatansever , ne kadar atatürkçü olduklarını gördük..görünen chp kılavuz istemez..
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Genel secimi bir incele sonra gel.
    Cevapla
  • Bursasporlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk yaşasaydı oyunu akpye verirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!