İmamoğlu'nun seçim kampanyasının şifreleri: 'Yalanda nirvana'

Son dönemde siyaset bilimcilerin üzerinde durduğu "Post-Truth" yöntemi, son olarak Ekrem İmamoğlu tarafından kullanıldı. Yalanlar üzerine inşa edilen bu yöntemi anlatan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Ekrem İmamoğlu yalanlar konusunda 'nirvana'ya çıktı" dedi ve AK Parti ile CHP'nin seçim kampanyasını çarpıcı örneklerle karşılaştırdı.

İmamoğlu'nun seçim kampanyasının şifreleri: 'Yalanda nirvana'
İmamoğlu'nun seçim kampanyasının şifreleri: 'Yalanda nirvana'
GİRİŞ 30.06.2019 15:26 GÜNCELLEME 30.06.2019 17:03
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun, seçim kampanyasında dikkat çeken detaylar gün yüzüne çıkıyor. 

 

 

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, İmamoğlu'nun kampanyasını "yalan siyaseti" üzerine inşa ettiğini söyledi. Ancak yazıda en dikkat çeken kısım, bu yöntemin "yeni bir siyasal dalga" olarak görülmesi ve "Post-Truth" olarak adlandırılması. 

Oxford Sözlüğü'nün 2016 yılında "yılın kelimesi" seçtiği ifadenin en çarpıcı örneği Ekrem İmamoğlu. 

 

 

Bugünkü köşe yazısında İmamoğlu'nun izlediği siyaseti inceleyen Övür, "Post-Truth" yöntemini, "Bahis edilen herhangi bir konuda kamuoyu oluşturmak için nesnel hakikatlerin, duygulardan ve kişisel kanaatlerden daha az etkili olma durumudur" şeklinde açıkladı. 

Halkın yüzde 50'si hala inanıyor

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldığı Brexit sürecinde de aynı yöntemin kullanıldığına dikkati çeken Övür, "Brexit'çiler, AB'ye her hafta 350 milyon pound ödeniyor yalanıyla yaptılar. İki yalanda tuttu ki, iddiaların yalan oldukları ispatlanmasına rağmen hâlâ toplumun yüzde 50'sinden fazlası bu yalanlara inanıyor" ifadelerini kullandı.

Yalan konusunda 'nirvana'ya çıktı

Övür, bugünkü köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

Bu yeni dalganın en çarpıcı örneği İBB başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu.

İmamoğlu, özellikle 31 Mart sonrası yürüttüğü seçim kampanyasında tipik "Post Truth" bir siyaset izledi ve siyasi yalanlar konusunda "nirvana"ya çıktı.

"Binali Yıldırım soruları istedi" demesi, Ordu Valisi'ne hakareti, CNNTürk kameramanlarının işten atılmaları, Atatürk tablosunun indirilmesi gibi çok sayıda iddiası yalan çıktığı halde o, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Bunlara rağmen büyük bir destekle de seçimleri kazandı. Bunda elbette AK Parti'nin seçim stratejisindeki yanlışları, ekonomik kriz ve sert siyaset dili gibi bazı gerçeklerin etkisi var. Ancak daha belirleyici olan, son yıllarda bilinçli bir biçimde AK Parti ve Başkan Erdoğan'a karşı düşmanlaştırılan bazı toplumsal kesimlerin gerçekleri görmeyecek noktaya getirilmeleri...

 

Babası 'yalan söylememeyi' öğrettim dedi ama... İşte yalanları

YORUMLAR 73
  • vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    laik seçmen çantada keklik eşeği bile aday gösterse oy chpye diğer seçmenleri yalanla kandırabilirse iş tamam seçimden sonra sebzede fiyatların düşüşünü buna bağlayan caahiller var
    Cevapla
  • Asdf 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem demekki „basit“ islerle Belediyeci oldu...
    Cevapla
  • 06 ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya kuzum ekrem misin nesi seninde yüzün hiç kızarmıyor artık bu milletle dalga geçmeyin gerçi
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalanı böyle ustalıkla kullanan, şer güçlerinin arkasında olduğu birisinin İstanbul'un başına gelmesi, hayra âlamet şeyler değil.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    bunları seçen yalana dolana bakmıyor ki: Erdoğan düşmanlığı, hizmet etmişsin etmemişsin hiç oralı değil misal İzmir misal G. Doğu vs vs Allah hidayet nasip etsin ve fakat peygamberler tarihine bakın kendilerine gelen peygambere çok azı hariç hepsi sapkınlıklarında devam etmişler taki helak oluncaya kadar sonra tekrar tekrar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu