Beylikdüzü'ne Cem Evi kararı alındı

Beylikdüzü Belediye Meclisi, 'Cem Vakfı'nın, Cem ve Kültür Evi'ne' yönelik bölgede kendilerine yer tahsis edilmesiyle ilgili talebini oybirliğiyle kabul etti.

Beylikdüzü'ne Cem Evi kararı alındı
Beylikdüzü'ne Cem Evi kararı alındı
GİRİŞ 04.03.2009 16:08 GÜNCELLEME 04.03.2009 16:08

Beylikdüzü Belediyesi'nin 3. Seçim Dönemi, 5. Toplantı Yılı Mart ayı oturumu vatandaşların yoğun katılımı ve alkışlarla yapıldı. Yerel seçimler öncesi yapılan son Meclis Toplantısı olma özelliğini de taşıyan oturumda, 4 gündem maddesi karara bağlandı. Cem Vakfı'nın, Cem ve Kültür Evi'ne yönelik bölgede kendilerine yer tahsis edilmesiyle ilgili talebini oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından Meclis'te alkışlar yükseldi. Meclis'te kararların alkışlanmasının uygun olmadığını hatırlatan Başkan Orakçı,

"Yüreğinizden alkışlayabilirsiniz. Bu güne kadar tüm inanç ve meslek gruplarına eşit mesafede olduk. Sosyal adaleti temel alarak kentimizi yaşayanlarla birlikte yönettik. Cem ve Kültür Evi'ni de vatandaşlarımızın talebi üzerine Meclis'e sunduk ve oybirliğiyle kabul görmesinden mutluluk duyuyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi meclis üyelerine de teşekkür eden Başkan Orakçı, "Bu Meclis, 5 yılda Beylikdüzü'ne yüzlerce hizmet kazandırdı. 2004'de devraldığımız belediye ile şimdiki durumu bir arada düşünün. O zaman derin bir güvensizlik ve buhran vardı. Görevi devralacak muhatap bile bulamadık. Bu nedenle önce huzur, güven ve adalet diye göreve başladık.

8 trilyonluk bütçemizi 55 trilyona çıkardık. Biz göreve geldiğimizde, Beylikdüzü'nde 2 sağlık ocağı, 4 park ve 7 okul vardı. Bugüne dek 13 okul, 2 öğrenci yurdu bitti. 4 okul ve 1 öğretmenevi devam ediyor. Bölgemiz 450 trilyon yatırım gördü. Bu emeği paylaşanlara ve çözüm ortaklarına teşekkür ediyorum. Dileğim, 29 Mart'ta Beylikdüzü için en sağlıklı kararları alacak, en iyi hizmeti yapacak olan yönetimin seçilmesidir" diye konuştu.

Uyarılara rağmen yine alkışlarla karşılanan konuşmanın ardından Başkan Orakçı, Meclis üyeleri ve katılımcıları yemeğe davet etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!