Nufüs kayıt örneği 4 saniyede verilecek

YSK Başkanı, ''TC kimlik numarasını herhangi bir belgeyle ispat etmesi açısından 'nüfus kayıt örneğini' getirdiklerini'' belirterek, ''bu belgenin 3-4 saniyede verilecek' dedi.

Nufüs kayıt örneği 4 saniyede verilecek
Nufüs kayıt örneği 4 saniyede verilecek
GİRİŞ 19.03.2009 04:36 GÜNCELLEME 19.03.2009 04:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, YSK'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneği getirilmesi halinde de oy kullanılabilmesi nasıl bir kolaylık sağlayacak?'' sorusu üzerine, ''siyasiler ve Nüfus Genel Müdürlüğünün, nüfus kayıt örneğine ilişkin belgenin çok kolay verilebildiğini ve sorunu çözeceğini söylediklerini'' belirtti.

''TC kimlik numarası bulunması zorunluluğu kararlarından vazgeçmediklerini'' vurgulayan Aydın, ''TC kimlik numarasını herhangi bir belgeyle ispat etmesi açısından 'nüfus kayıt örneğini' getirdik'' dedi.

Bir başka soru üzerine Aydın, yeşil kart veya sağlık karnesiyle oy kullanılamayacağını bildirdi.

Hangi belgelerle oy kullanılacağına ilişkin yasa hükmü bulunduğunu hatırlatan Aydın, belediyelerden ve muhtarlıklardan verilen kimlik belgelerini, belge olarak kabul etmeyeceklerini kaydetti.

''Nüfus kayıt örneklerinin geçmiş dönemde alınması halinde geçerli olup olmayacağının'' sorulmasına karşılık da Aydın, ''Çok eskiyse olmaz, ancak üzerinde TC kimlik numarası varsa olur. Bizim için asıl olan TC kimlik numarasını o belge ile kanıtlaması. Fotoğraflı diğer kimlik belgesini yanında mutlaka bulundurmalı'' diye konuştu.

Konuyla ilgili nüfus idaresi ile görüştüklerini belirten Aydın, nüfus kayıt örneği verilmesi işleminin, nüfus cüzdanı değiştirme işleminden daha kolay olduğunun söylendiğini belirtti.

Aydın, ''Bu belgenin 3-4 saniyede verilebileceğini söylediler. Nüfus cüzdanlarının değişmesi için kişinin bizzat kendisinin gelmesi gerekiyor. Nüfus kayıt örneğini bir aile reisi alır. 5 kişinin, 10 kişinin ailesi ile ilgili kayıtları alabilir. O yönden bir sıkıntı olmayacağını söylediler'' dedi.

 AA

YORUMLAR 6
  • DOĞAN 15 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK BU MİLLETE YAZIK. Bu yazımı lütfen en baş köşelere taşıyın insanlar görsün feryadı, isyanı.... Secime 2 hafta kala eksiklik hatırlatılıyor ve olmazsa olmaz deniyor. Olmasın be kardeşim olmasın. Şimdi TC. yazılı ama aile büyüklerimden bir kaçının yok, yani ben ya işimi gücümü bırakıcam onların peşinde evrak için koşturucam, yada ellerindeki bastonlarla onları evrak tamamlamaya yollıycam. Hiç birini yapmıycam. Yeter artık biz koyun değiliz. Sn. Başbakan diretmelerle olmaz, olmaz, olmaz,
    Cevapla
  • necati tacikayan 15 yıl önce Şikayet Et
    adam ne yapsın. seçimler geçen hafta belli oldu ya adamda geçen hafta acıkladı tc kimlik no ile oy kullanabileceğimizi. yahu bu adama sormazlarmı 5 yılda bir iş düşüyor size onuda doğru düzgün yapın bir yıl önceden acıklasana niye son ana kadar içinde tuttun.
    Cevapla
  • türker türkmen 15 yıl önce Şikayet Et
    cipli kartlarla. akp nin korku imparatorluğu pekişecek. bu cüzdanlar sayesinde kim meyhaneye gidiyor kim camiye belli olacak. akp: adaleti kendine partisi
    Cevapla
  • Hüseyin Kurt 15 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji. Nüfus Müdürlüğüne gittiyseniz zaten kimlik numaranız ile nüfus bilgilerini ilgilendiren her türlü belgeye birkaç tıklama ile ulaşıyorlar. Zahid arkdaşımız yazıcı çıktısı bile en az 10-15 saniye sürer demiş ama öyle bir durum yok açıkçası.Kimlik noyu yazıyosun istenen raporlamaya göre çıktıyı alıyo.Tek sorun sıranın bekleyen kişiye gelmesi. Veritabanında da kimlik numara sorgusu zor değil.Düşünsenize bi google ile tüm dünyani bir saniye de arıyorsunuz.Teknoloji durmak bilmiyo.Şaşıyor insan doğrusu.
    Cevapla
  • A.Küçüktürkmen 15 yıl önce Şikayet Et
    NANO TEKNOLOJİ. Seçimlerden sonra nasıl olsa kimlikler yine değişecek.Yerini akıllı kimlik dediğimiz cipli kartlı kimlikler olacak.Bu kimliklerin içinde Kimlik sahibinin A,dan Z,ye kadar bütün bilgilerini kapsayacak şekilde uydudan mobilizer sistem dediğimiz takip sistemi sayesinde o kişi kaçak,firari ,vergi kaçakcısı,kapkaçcı,tecavüzcü mü? her ne suçu varsa da yoksa da halkı soyamayıp kanunlardan kaçamayacak.Her alanda zaman kazanılmış olacak.NOT:Dürüst vatandaşlar için bir sorun yok.Korkun kötüler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor