CHP'den ilginç savunma: Rapor değil, resmi belge

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan'ın her platformda 'CHP raporu' diye sunduğu belge Kurultay'da, PM'de ve MYK'da görüşülerek kabul edilen belgenin resmi belge olduğu bir rapor olmadığı belirtildi.

CHP'den ilginç savunma: Rapor değil, resmi belge
CHP'den ilginç savunma: Rapor değil, resmi belge
GİRİŞ 19.12.2009 17:47 GÜNCELLEME 19.12.2009 17:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, ''Sayın Başbakan'ın can simidi gibi sarıldığı ve her platformda 'CHP raporu' diye sunduğu belge Kurultay'da, PM'de ve MYK'da görüşülerek kabul edilen resmi bir belge, yani CHP raporu değildir'' denildi.

CHP İletişim Koordinatörlüğünden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Konya'da resmi internet sitesini kaynak göstererek CHP'nin Doğu ve Güneydoğu meselesine ilişkin hazırladığı raporlarla ilgili konuşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ''Başbakan Erdoğan adını dört kez değiştirdiği ayrıştırma ve yıkım projesi suçuna CHP'yi de ortak edebilmek için Sayın Genel Başkan Deniz Baykal'a mektup yazdı ve görüşmek istedi. Sayın Baykal, 'Kapalı kapılar arkasında yapılan görüşmelere benzetilmemesi ve gerektiğinde kamuoyunun bilgisine sunulması için kaydedilmesi' koşuluyla görüşmeye 'evet' dedi. Sayın Başbakan'ı yanıtlarken de CHP'nin konuyla ilgili üç raporunu mektubunun ekinde sundu'' denildi.

Yapılan açıklamada, Deniz Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektubun ekinde, ''Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri (1989)'', ''Türkçeden farklı dillerin kullanılması hakkında kanun teklifi (1991)'' ve ''CHP Programından Doğu ve Güneydoğu sorunları hakkındaki bölümler (2008)'' raporlarının bulunduğu hatırlatıldı.

''CHP SİTESİ TIKLANDIĞINDA TABLO GÖRÜLECEKTİR''

Başbakan Erdoğan'ın adres gösterdiği CHP'nin internet sitesinde, her tür belge ve çalışmanın ''raporlar'' başlığında kayıt altında tutulduğu belirtilen açıklamada, bu başlık altında Parti Meclisi, MYK, komisyon, Bilim Platformu, ekonomi ve CHP Pusula raporları ile dosya arşivi ve CHP broşürlerinin bulunduğu bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Sayın Başbakan CHP'nin resmi raporlarında aradığını bulamamış olacak ki Kurultay, Parti Meclisi ve MYK'da kabul edilerek CHP Belgesi hüviyetini kazanmamış çalışmalara sarıldı. CHP'nin internet sitesini de bu amaçla yanlış, kafa karıştırıcı ve kamuoyunu yanıltıcı iddialarına kanıt olarak gösterdi.

CHP yönetiminin kararları, resmi parti belgeleri PM ve MYK başlıkları altında saklanır. Genel merkez çalışmalarıyla ilgili verilerle CHP Yönetimine sunulan ama PM'de, MYK'da görüşülerek kabul edilmemiş, böylece resmi parti belgesi haline gelmemiş çalışmalar ise diğer alt başlıklara göre kayda geçirilir, siteye de konulur.

Sayın Başbakan'ın can simidi gibi sarıldığı ve her platformda CHP raporu diye sunduğu belge Kurultay'da, PM'de ve MYK'da görüşülerek kabul edilen resmi bir belge, yani CHP raporu değildir.

CHP raporu özelliği kazanmayan bu çalışma Parti Meclisi veya MYK  raporları bölümünde yer almamakta, bu özelliği nedeniyle dosya arşivi bölümünde bulunmaktadır.

Konuyla ilgili olarak CHP sitesi tıklandığında görülecek olan tabloyu ve Raporlar ana başlığı altındaki sıralamayı bilgilerinize sunuyoruz.''

Açıklamanın ekinde, CHP'nin internet sayfasını gösteren bir fotoğraf da yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • emre 14 yıl önce Şikayet Et
    tipik chp zihniyeti. baykalın kendisi demiştir.kürt raporunun altına imzamızı attık diye. şimdide kabullenemiyor işte.chp hep böyledir.kendisinin dediği şeyi başkası yapmaya çalışınca engeller.ancak kendisi yapabileceğini söyler.yalan iftira artık baykal chp sinin vazgeçilmezi haline gelmiştr.
    Cevapla
  • ARİF SOYTÜRK 14 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa gullu ye. Ya mustafa sen neyi savunuyorsun Allahtan mhp yi hükümette olması için canı gönülden istiyor dua okuyorsun. Seninki biraz temiz kalplilik saflık oluyor be mustafa biz elbirliğiyle mhp ye oy vermiştik ne yaptı gitti mhp ye eli kanlı teröristler diyen ecevit in önünde el pençe durdu Allah başımızdan Tayyip gibi idareciyi eksik etmesin size kalırsa ülkemiz çabuk bölünür. Sağlıklı düşünmeye davet ediyorum ülke yararına ne gerekiyorsa yapan bir Akparti var hükümette. Chp bugün böyle yarın başka söyler anormal.
    Cevapla
  • peacebarisasiti 14 yıl önce Şikayet Et
    Komik ve Hazin!. CHP sürekli biz bu değiliz diyor, herşeye karşı çıkıyor! Peki sizin misyonunuz,göreviniz, isteğiniz nedir? Sol mu,hayır! Sağ mı,hayır! Ortası mı, hayır!Soyalist mi, sosyal demokratmı, HAYIR,HAYIR,HAYIR!! İyi de siz nesiniz?Evrensel olan anadiline karşısınız, ülkenin lehine olan herşeye karşısınız!Aleviliğe karşısınız, kardeşliğe karşısınız. Damarlardaki asil kan dersiniz ama milletvekillerinizden yarısından fazlası devşirme ama kafatasçısınız. Peki seçmen niye size hala oy veriyor anlamış değilim.
    Cevapla
  • hamza çiçek 14 yıl önce Şikayet Et
    işte CHP. CHP nin iç yüzü bu bugün söylese yarın söylemedim diyebiliyor. zaten tutarsız olduğu için CHP birinci parti olamıyor.
    Cevapla
  • batırüzgarları 14 yıl önce Şikayet Et
    halkların kardeşliği bitti galiba. evet ülke chp ve mhp sayesinde zihinsel olarak bölünmüş, herkeste bir kuru milliyetçiliktir gidiyor. ama kimse Iraka bakmıyor. türklerin ıraktan çıkarması gereken çok şey var, ya herşey gerçek anlamda eşitlik şemsiyesi altında toplanıp mutlu bir avrupa ülkesi olacağız yada birileri müdahale edecek ve zihinsel bölünmüşlük fiili bölünmüşlüğe dönüşüp güzelim ülke kan gölüne dönecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf