Cumhurbaşkanı Gül Danimarka Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Köşkü'nde görüştüğü Danimarka Başbakanı Schmidt, Türkiye'yi ziyaret etmekten ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül Danimarka Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Gül Danimarka Başbakanı ile görüştü
GİRİŞ 14.06.2012 18:32 GÜNCELLEME 14.06.2012 18:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile görüşmesinde, Danimarka'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği desteği takdir ettiğini belirterek, AB'nin Türkiye'ye verdiği taahhütlere bağlı kalması gerektiğini vurguladı.Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre,

Türkiye ile AB Dönem Başkanlığını da yürüten Danimarka'nın dost ve müttefik iki ülke olduğuna işaret eden Schmidt, Gül'e Danimarka Kraliçesi Margareth'in davetini iletti.

Cumhurbaşkanı Gül de, 2002'de Kopenhag Zirvesi ve 2009'da BM İklim Değişikliği Konferansı nedeniyle iki kez Danimarka'ya gittiğini, gerekli zeminin hazırlanmasından sonra bu ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştirebileceğini kaydetti. Gül ayrıca, bu tür üst düzey ziyaretlerin ülkeler arasındaki ilişkilere çok önemli katkılar yaptığını belirtti.

Danimarka'nın AB Dönem Başkanlığı süresince gösterdiği performansın önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bu dönemde genişleme sürecinin ihmal edilmemesinin ve Batı Balkan ülkelerinin AB süreçlerine verilen önemin takdire şayan olduğunu vurguladı.

Danimarka'nın, Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği desteği takdir ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, AB'nin de Türkiye'ye verdiği taahhütlere bağlı kalması gerektiğini hatırlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Matmaca 11 yıl önce Şikayet Et
    vay anasını sayın seyirciler... arkadaş millette ne başbakanlar var.kadın manken gibi baksana.ayrıca kalem gibi kilosu yok. bizim kadınlar ise kilodan yürüyemiyorlar.spor yok,rejim yok,çalışma yok.hergün pasta börek yerler.ama yine de gözleri doymaz.bir de kocasına isyan etmez mi.sen bize bakmıyorsun,alıp satmıyorsun diye. yani küfran-ı nimet yaparlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?