Bakan Şahin: Bugün rahat nefes alıyorsak eğer...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Biz bu topraklarda eğer bugün nefes alıyorsak şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine'' dedi.

Bakan Şahin: Bugün rahat nefes alıyorsak eğer...
Bakan Şahin: Bugün rahat nefes alıyorsak eğer...
GİRİŞ 21.07.2012 20:08 GÜNCELLEME 21.07.2012 20:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Şahin, Gaziantep Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerle ilgili mevzuatlardaki dağınıklığı toparladıklarını belirtti.

Bunun için ciddi bir çalışma sergilediklerini kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

''Bugün buraya güçlü bir paketle geldik. Bakanlığımız yeniden yapılandığı zaman bu bölüm bize verildi. Biz bölümü teslim aldığımız zaman mevzuatları toparladık. Çok dağınık bir yapı vardı. Alanda ve uygulamada ciddi sorunlar olduğunu gördük. Operasyon öncesi, operasyon sonrası diye ayırmışız. Harp malulü diye ayırmışız. Nöbette, atış sırasında şehit olduysa 3713'ten istifade ettirmemişiz. Kendi içerisinde büyük bir çarpıklık olduğunu gördük. 6 aylık bir mutfak çalışması yapıldı. Genelkurmayla İçişleri Bakanıyla sivil toplumla aklınıza gelen bütün muhataplarla önce bir taslak yapıldı.''

Bakan Şahin, çalışmalar sırasında en büyük eksikliğin istihdam olduğunu gördüklerini ifade ederek, ''Tek istihdam hakkı olduğu zaman genelde yüzde 70 kardeşi almış, şehidin çocuğu ve eşi bundan istifade edememiş. Aileler arasında husumete, anlaşmazlıklara neden olmuş. Bu bize yakışmaz dedik. Şehidimizin kanı için devletin şefkat eliyle yanında olmamız lazım dedik. Bizim hemen sosyal devlet olarak, devletin şefkat eli olarak yanında olmamız ve ikinci sistemi vermemiz lazım dedik'' diye konuştu.

Dernek başkanlarının kendilerine ciddi oranda bekar şehit olduğunu, bu şehitlerin kardeşlerinin de sorunlarının bulunduğunu aktardığını dile getiren Şahin, ''Bu devlet büyük devlet, bunları kaldıracak güçte. Biz şehidimizin yakınını mağdur etmemeliyiz, mahrum etmemeliyiz ve onun yaşam kalitesini yükseltmeliyiz dedik. Bekarımıza da ikinci istihdamı verdik, anne babaya da verdik. İstihdam paketi, şu an paketimizin en güçlü paketi oldu'' ifadesini kullandı.

Bakan Şahin, alanda gördükleri en büyük sorunlardan birisinin de şehidin ailesinden istenen muhtaçlık belgesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Muhtaçlık belgesi getiremeyenler anlaşmalı ayrılıyordu. Bu bize yakışmazdı. Anlaşmalı ayrılmaların, boşanmaların olduğunu gördük, hemen bunu kaldırdık ve ailelerimizin standardını, asgari geçim standardına net asgari ücreti koyarak bir limit koyduk, yaklaşık 200 TL'lik maaş artışına neden oldu. Şehitlerimizin büyük bölümünün ilkokul, ortaokul mezunu olduğunu gördük. Eğitime göre maaş ayrımını da doğru bulmadık. Hepsini üniversite mezunuymuş gibi kabul edelim ve maaş artıralım dedik ve bunu da düzelttik.''

-Gazilerle ilgili düzenlemeler-

Bakan Şahin, yaptıkları çalışmalar kapsamında gazilerle ilgili de çok önemli düzenlemeler bulunduğuna dikkati çekti.

25 maddelik paketi hazırlarken 26 saat uyumadan çalıştıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı arayarak, ''Ekime kalmamalı'' dediğini aktaran Şahin, çalışmanın parlamento tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

''Siz bizim canımız ciğerimizsiniz. Sizin derdiniz, acınız bizim acımız. Biz bu topraklarda eğer bugün nefes alıyorsak o şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine. Bu toprakları vatan yapan sizin evlatlarınız bizim evlatlarımız'' diyen Şahin, şunları söyledi:

''O yüzden burada çok hızlı hareket ettik, parlamentoda oy birliğiyle çıkardık. Ve çok ciddi bir paketi çıkararak huzurlarınızdayız. Bize yakışan buydu. Bu bir emanet, bu emaneti hakkıyla verip, sizin derdinizi çözmek adına bu makamları kullanıyoruz. Kullanmaya devam edeceğiz. Bu güçlü ekip sizin hizmetkarınız olmaya devam edecektir.''

Bakan Şahin, konuşmasının ardından dernek üyelerinin sorunlarını dinledi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem, ''gazilerin sorunlarıyla'' ilgili kısa bir sunum yaptı.

-Bedelli askerlik-

Bedelli askerlikten elde edilecek mali destekle ilgili de bilgi veren Bakan Şahin, mali desteğin bakanlıklarına verildiğini bildirdi.

Bakan Şahin, şöyle devam etti:

''2,2 katrilyonluk bedellinin mali olarak verilmiş hakkı var. Biz bunu şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için kullanacağız. Konfederasyon başkanınız tarafından bize 5 madde getirildi. Tüm sorunları çözecek şekilde, bu kaynağı buraya nasıl katabiliriz, bunu çalışıyoruz. Kore gazilerimize, Kore hükümetinin verdiği madalya var. Kıbrıs gazilerimiz bunu alamıyor. Bir dernek vasıtasıyla para karşılığı alıyor. Allah'ın izniyle onu biz kendimiz darphanede bastıracağız ve dağıtacağız.''

Güçlü bir bakanlık olduklarını aktaran Şahin, ''Mali sorunumuz yok. Kaynaklarımızı sizin sorunlarınızı çözecek şekilde düzelteceğiz. Birtakım manevi olarak talepleriniz var. Bir genelge hazırlıyoruz, valililiklerimize göndereceğiz. Buradaki duruşumuzun ne olduğunu, gazilerimiz arasında ayrımın olamayacağını, hepsinin birinci derece olduğunu anlatan genelge hazırlıyoruz'' diye konuştu.

Toplantıda söz alan Tülay Karslı da eşinin yaklaşık bir yıl önce Tunceli Ovacık'ta kaza kurşunuyla şehit olduğunu ancak kendisine maaş bağlanmadığını ve iş bulamadığını söyledi.

Bakan Şahin de Karslı'nın sözlerine üzerine, ilgili kurumlarla görüşmelerin yapılacağını ve sorunun çözüleceğini bildirdi.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Şehitleri çok önemsedikleri emanetler olarak gördüklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

''Şehitler bir annenin ve bir babanın çocuğudur ama şehitlik statüsü kazandığı zaman onlar sadece şu ailenin bu ailenin şehitleri değil, bütün milletin şehitleridir. Onlar bizim ortak değerlerimizdir. Ortak sahiplenmemiz gereken kıymetlerdir. Biz meseleye öyle bakıyoruz. Biz sadece bir siyasi kaygıdan kaynaklı olarak bunu yapmıyoruz. Bizim bizatihi değerlerimiz bunu böyle yapmamızı gerektiriyor. Birilerine şirin görünmek, sadece birileri hoşnut olsun diye değil, Allah'ın hoşnutluğu olsun diye yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    hakan bekmez'e. allah başta seni sonra da tüm milleti ben de dahil hidayet etsin kardeşim benim. şehitlerin hakkını kimse ödemeyemez. siz bu hükümete hakkı ödediği için teşekkür etmişsiniz de. siz kim oluyorsunuz da şehitler adına teşekkür ediyorsunuz. haddinizi bilin. kimse şehitler üzerinden bırakın rahat uyumayı filan ağzına dahi almasın. herkes hepimiz kurban olsak şehitler için gene de ödenmez onların hakkı.
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    sözde değil özde destek....!!!!!. sayın hükümetimizi ve aile ve sosyal politikalar bakanlığımızı bir kez daha tebrike diyor ve helal olsun diyorum özellikle bu kadar hassas ve hata kaldırmayan bir konuyla ilgili... şehitlik hali faklıdır şehitler ölmez yaşarlar ama biz onları görüp farkedemeyiz... ayrıca şehit bir evlada ya da kardeşe şehit olması sebebiyle sabır etmek en büyük erdemdir ve bunun da mükafatı sonsuzdur...! bazı kesimlerin oy devşirmek için morg kapılarında şehit bekleyipte ondan sonra da istismar ederek ortalığı karıştırıp insanların acılarını yeniden deşerek bir şey yaptığını zannedenlerin yanında sayın hükümetimizin şehitlerimize ve gazilerimize, onların ailelerine ve yakınlarına verdiği destek mükemmeldir ve takdire şayandır açıkça helal olsun dedirten bir hamledir sayın hükümetimizden...! şehitleri ve ailelerini istismar etmedikleri ve ilgilenip haklarını veren sayın hükümetimize helal olsun.
    Cevapla
  • Mustafa Karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    haaa!!! öyle demek!!!. müslüman alemi rahat etsin diye bol bol şehit versin ki, onların yüzü suyu hürmetine rahat etsinler mi diyor acaba yüce allah??? yahu sizler nasıl yöneticilersiniz ya? nasıl o koltuklarda oturabiliyorsunuz? utanıyorum artık yahu!!! ama kabahta sizde değil! bir millet layık olduğu gibi yönetilirmiş! bizler kendimizi düzeltmeden allah bizi doğru yola sokmayacak...aklı başında insanları da başımıza yönetici yapmayacak...bir müslümanın hayat hakkının bütün vatan toprağından daha değerli olduğunu idrak etmiş bir parti bulayım gözüm kapalı oy vericem...
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın fatma şahin göreve geldiğinden beri ailelerin içine fitne solmaktan başka bir icraat. yapmamıştır. bari şehit ve gazilerimizi rahat bırakmasını kendisinden bir vatandaş olarak rica ediyorum. şehit ve gaziler kendi şahsının işi değil.
    Cevapla
  • athen slayer 11 yıl önce Şikayet Et
    öyle tabi!. o yüzden her gün yüzlerce müslüman öldürülüyor ya. biz şehit vermeye devam ediyoruz ama rahat nefes alan bence batı ülkeleri. içimden bir ses sanki insanlarımız büyük devletler daha güçlü olsun diye ölüyor diyor ama siz devam edin. biz içimizdeki sesi bastırırız. ya da kendinizi kandırmaya devam edin nasıl olsa zenginleşenler yeterince zengin olmuşlar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...