CHP'nin kapatılması için başvuru

Adalet Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderdi.

CHP'nin kapatılması için başvuru
CHP'nin kapatılması için başvuru
GİRİŞ 27.09.2012 13:11 GÜNCELLEME 27.09.2012 13:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Çevik, dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Çevik, CHP'nin İşbankası'nda hissesinin bulunmasını hatırlatarak, tüccar bir parti olduğunu savundu. Bunun dünyada örneği olmadığını belirten Çevik, Milli Mücadele döneminde Pakistan, Afganistan gibi ülkelerden gelen yardım paralarının İşbankası'na sermaye olarak aktarıldığını ileri sürdü.

Referandum öncesi ‘rahibe afişi' olarak gündeme gelen olayda CHP'nin Müslümanlara, Hristiyanlara ve Yahudilere hakaret ettiğini kaydeden Çevik, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılma olayından sonra terör örgütü üyeleri için kullandığı ifadelere de yer verdi. Aygün'ün terör örgütü üyelerine ‘iyi çocuklar' dediğini kaydeden Çevik, bu nedenlerden dolayı CHP'nin kapatılması gerektiğini savundu.

Çevik, CHP'nin İşbankası'ndaki hesasbıyla ilişiğinin kesilerek payının vakıflar üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi gerektiğini söyledi. Partinin mal varlıklarının da devlete irad edilmesini isteyen Çevik, fezleke hazırlanarak Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 13
  • sabri erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    ali kılıç. %28 sembolik bir hisse tabi. iş bankası küçücük mahalle bankası %28 çok sembolik bir rakkamdır.
    Cevapla
  • MERT*OL 11 yıl önce Şikayet Et
    hhaaa bide şu var... akp isterse..... anında kapatılır chp....
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    chp.nin kapatılması için o kadar çok neden varki?...örnek; chp; pkk'yla filistinli'lerin mücadelesini aynı kefeye koyan metne imza attı.' . ...insanlarımıza acımasızca kurşun sıkan bomba ile katleden savcımızı öldüren pkk.lılara arkadaşlarım diyen ve hala meclisde tutulan hüseyin aygünden tutunda o kadar çok neden varki!?....hala niye dava açılmıyor akıl alacak gibi değil!?.
    Cevapla
  • MERT*OL 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeden binlerce insan ....... anayasayı zor kullanarak değiştirmek... devletin milleti ile bölünme bütünlüğünü (üniter devlet) zedelemek suçlamaları sebebiyle... hapis yattı.. işkence gördü... cezalandırıldı... bir kısmı göz altında öldü... bir kısmı kayıplara karıştı... bir kısmı asıldı.... şimdi akp bunu resmen yapıyor... elde inkar edilen belgeler var.. silahlı terör örgütleri ile anlaşmalar... müzakereler var... ama ne hikmetse adalet* platformu... chp ye kapatma davası açmış... cumhuriyet tarihinden önce afgan yardımları... gönderildikten sonra chp zaten kapatıldı... bu chp ile o chp aynı parti mi... de siz 100 yıl öncenin.. kapatılmış partisinin ismini taşıyan bu partiyi kapatmak istiyorsunuz....
    Cevapla
  • Osman Yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    çok komik ya. sen bizi güldürdün ALLAHta seni güldürsün adem çevik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!