Özel: Türkçe, Kuran'dan doğan bir dildir

Kimi çevrelerce Türkiye'nin yaşayan en büyük şairi olarak gösterilen İsmet Özel, canlı yayında öyle çıkışlar yaptı ki gazeteci Hacaloğlu şaştı kaldı.

Özel: Türkçe, Kuran'dan doğan bir dildir
Özel: Türkçe, Kuran'dan doğan bir dildir
GİRİŞ 05.03.2013 17:40 GÜNCELLEME 06.03.2013 16:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Şair İsmet Özel'in canlı yayındaki iddiası: "Türkçe Kur'an-ı Kerim'den doğan bir dildir.."

Daha önce 'Namaz kılmayan Türk olamaz' diyen şair ve düşünür İsmet Özel, Skytürk360'ta yayınlanan Şimdi Söz Sizde programında Hilmi Hacaloğlu'nun sorularını yanıtladı. Daha önce aynı programa katılan Özel, Hacaloğlu ile girdiği tartışmada sunucuya 'Türkiye'ye ihanet içindesin' şeklinde çıkışmıştı.

TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM'DEN DOĞAN BİR DİLDİR

Özel, dün akşam yayınlanan programda da yine çok konuşulacak iddialarda bulundu. Özel, 'Kürtler Kur'an ile Türkçe öğrenmişlerdir. PKK o yüzden Kürt medreselerini yok etti. Kürtler'in yaşadığı bölgelerdeki medreseler, ana dili Kırmanci veya Zazaca olan insanların düzgün Türkçe konuşmasına vesile olmuştur. Türkçe Kur'an-ı Kerim'den doğmuş bir dildir. Hem form olarak hem de içerik olarak Kur'an-ı Kerim'den doğmuştur' deyince program sunucusu Hilmi Hacaloğlu 'Orhun Abideleri daha önce dikilmedi mi' diye itiraz etti. Özel ise 'Yanlış biliyorsunuz. Kur'an-ı Kerim Orhun Abideleri dikilmeden nazır oldu" diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • Dolunay 11 yıl önce Şikayet Et
    Hasan paşa'ya. anladığına göre belli bir birikimin var demektir.Açıkla bakalım türkçe meselesini..Ya da bana göre boş birikimdir İ.Özeli anlamak için gerekli olan birikim..
    Cevapla
  • murat sert 11 yıl önce Şikayet Et
    geç o işi. sallarken az yavaş salla, arapçaya kurban ol sen
    Cevapla
  • Hasan Paşa 11 yıl önce Şikayet Et
    İsmet Özel'i anlayabilmek... Bu kadarcık yazıyla İsmet Özel'i anlayabilmek mümkün değil. Ancak bu şekilde boş boş yorumlar yaparsınız. :) Onu anlayabilmek belli bir birikim ve kültür gerektirir. Bence okuyun...
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    YORUMCULAR SAKİN OLUN ADAM YANLIŞ İZAH ETMİŞ HERALDE . benim anladığım.şimdi osmanlıda türkçe konuşuluyordu ama yazım arap alfesi yani kuran harfleri kullanıldığı için insanlar yani türkü ,kürdü , zazası kuran okuyan herkes de annı zamanda türkçeye aşınaydı.zaten latin alfebesine geçişin temel nedeni de budur.kuran dili olan arapçanın harflerinden uzaklaştırarak kuranla bağımızı kesmek .osmanlıda ortadoğunun hepsi hatta tüm müslüman coğrafya türkçeyi anlayabiliyordu,arap harfleri kullanıldığı için
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an-ı Kerim çok okunduğu için konuşmalara sözcükler alınmış. İspatı oku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız