Google İtalya'ya vergi ödeyecek

Google, 2008-2013 yılları arasında İtalya’dan kazandığı reklam gelirleri için 320 milyon avro vergi ödeyecek.

Google İtalya'ya vergi ödeyecek
Google İtalya'ya vergi ödeyecek
GİRİŞ 25.02.2015 10:45 GÜNCELLEME 25.02.2015 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İtalya'da yayınlanan Corriere Della Sera'nın haberine göre Google, İtalya Maliye Bakanlığı, mali polis ve Milano Savcılığı arasında imzalanan barış anlaşması neticesinde 2008-2013 yılları arasında İtalya’dan kazandığı reklam gelirleri için 320 milyon avro vergi ödeyecek.

Buna göre Californialı dev internet ağı Google, 2008-2013 yılları arasında İtalya’dan kazandığı reklam gelirleri için bu ülkeye yaklaşık 320 milyon avro vergi ödemekle yükümlü kılındı. Bunun vergisini şimdiye kadar ödemeyen Google varılan bu anlaşmayla vergisini ödeyecek.

Yapılan anlaşma İtalya'nın elde ettiği büyük bir başarı anlamına geliyor. Zira internet devinin karara direnecek çok kuvvetli yargı silahları olduğu gibi mayıs ayında yürürlüğe girecek olan ve vergi borçlarına büyük kolaylıklar getiren yasa tasarısını bekleyecek fırsatı da vardı.

42 yaşındaki Larry Page’in Sergey Brin ile beraber kurduğu Google, Nasdaq’da 364 milyar dolar değerinde...

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA
Google İtalya'ya vergi ödeyeceğine dair çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı, Google açılamasında; “Konuyla ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut durumda İtalya'daki vergi otoriteleriyle çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

YORUMLAR 1
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizede ödesin google! Herkes google kullanıyor bizim ülkede, dünyanın gelirini elde etti üzerimizden! :@
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız