Google'a Rusya engeli!

Moskova Şehir Mahkemesi, bir alt mahkemenin Google'a Rus kullanıcıların yazışmalarını analiz etme imkanı sunan kararını bozdu.

Google'a Rusya engeli!
Google'a Rusya engeli!
GİRİŞ 06.10.2015 13:34 GÜNCELLEME 06.10.2015 13:34

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Google'un Rusya'daki iştiraki, yazışmaların robot tarafından analiz edilmesi ile ilgili iznin kullanıcı sözleşmesinde yer aldığını belirterek kararı temyiz etti. Şirketin avukatları, elektronik posta servisi üzerinde çalışmadıklarını, sadece Google'un reklam servisi için hizmet sunduklarını öne sürdü.

Mahkeme ise, yazışmaların insan veya robot tarafından okunmasının önemli olmadığı görüşünü savunarak, gizliliğin ihlali nedeniyle Google'un yazışmalara erişimini yasakladı.

Google'a Rusya'da aynı gerekçeyle farklı davalar açılmış ancak şirket bu davalarda haklı taraf olmayı başarmıştı.

Google, Rusya pazarındaki hakim pozisyonunu kötüye kullandığı için ülkedeki rekabeti düzenleyici kurum tarafından da suçlu bulunmuştu. Rus rekabet kurumu Google'ın Android işletim sistemiyle birlikte kendi uygulamalarını sunarak insanları kendi servislerini kullanmaya teşvik ettiğini ve üçüncü tarafların servislerini arka plana ittiğini düşünüyor. Kurum, Google'ın 2014 yılında Rusya'da elde ettiği cironun yüzde 15-20'si oranında bir ceza ile karşı karşıya kalabileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez