Pokemon Go ajan çıktı

Dünyada salgına dönüşen sanal oyunun, ABD istihbarat örgütüne hizmet ettiği öne sürüldü.

Pokemon Go ajan çıktı
Pokemon Go ajan çıktı
GİRİŞ 14.07.2016 08:29 GÜNCELLEME 14.07.2016 09:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan ve insanların bir anda bağımlı hale geldiği “Pokemon GO” isimli sanal gerçeklik oyununun, CIA ile bağlantılı olabileceği iddia ediliyor.

Pokemon GO’nun geliştirici şirketi olan Niantic ve kurucusu John Hanke, daha önce CIA için In-q-Tel şirketinde Google Earth’ü geliştirmek için sermaye fonu kullandı. In-Q-Tel, bir zamanlar “ABD İstihbarat Topluluğu” görevlerini desteklemek için yenilikçi teknoloji çözümleri geliştiren bağımsız stratejik yatırım firması” olarak tanımlanıyordu.

BİLİNMEYENLER AÇIĞA ÇIKIYOR

CIA’in Pokemon GO yazılımına yönelik ilgisinin olmasını görmek oldukça kolay. Oyun; oyuncusunun kamera ve jiroskopuna ulaşarak gerçek dünyada evinde veya ofisinde Pokemon yakalaması şeklinde oynanıyor. Bu sayede akıllı telefonlar bölgede bilinmeyen ev, iş yeri veya bilinmez geçitleri bilinen hale getiren bir casusa dönüşüyor. 2000’li yılların başında In-Q-Tel, Koyhole Şirketine yatırım yapıyor.

CASUSLARIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Keyhole 3D görüntülerle coğrafi verilerin analizlerini uydu yardımıyla alan ve binaların gerçek görüntülerini çıkaran bir yazılım geliştiriyordu. Şirketin adı rastlantı eseri seçilmiş değil. “Keyhole yani Anahtar Deliği.” Şirket ise Amerikan Ulusal Keşif Ofisi tarafından fırlatılan casus uyduların öncülüğünü yaptı. 2004'te yılında ise Google Keyhole’u satın aldı ve Google Earth teknolojisini yapılan çalışmalara uyarladı. 

YORUMLAR 12
  • yoksa 7 yıl önce Şikayet Et
    benim telefonum bile yok anlamam böyle şeylerden zaten ama maalesef gördüğüm kadarıyla millet bağımlı olmuş çıktığı gün hemde demek ki reklamını çok iyi yapmışlar ben daha şimdi öğrendim mesela ne olduğunu gerçi tam çözemedim anlamam zaten boş işler bunlar boş gidin okuyun :)
    Cevapla
  • ..... 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayr etsin
    Cevapla
  • mecelle 7 yıl önce Şikayet Et
    sen kamerayı aç pokemonu yakala, adamlar kahvesini eline alıp senin çektiklerini USA dan izlesinler, hemde suya sabuna dokunmadan. Tam gezizekalı işi ya.
    Cevapla
  • 571 7 yıl önce Şikayet Et
    milleti kendilerine bedava ajan yaptılar
    Cevapla
  • Rfk 7 yıl önce Şikayet Et
    evimize girdiklerini biliyorduk ta kendi elimizle soktuğumuzu kabullenemiyorduk.
    Cevapla
  • mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum oynuyor ve en çok pokemon topluluklarının camilerde olduğunu söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap