Türk mühendislere büyük ödül!

Hollanda'da iki Türk ortak, tasarladıkları yapboz bilgisayar ile IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerini aldı.

GİRİŞ 15.04.2017 15:55 GÜNCELLEME 15.04.2017 21:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hollanda'da iki Türk ortak; yatay ve taşınır, yapboz bilgisayar kasası icat etti. İkili, tasarladıkları bu bilgisayar kasasıyla IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerine layık görüldü. 

Alüminyum bilgisayar kasaları uzmanı iki Türk ortaktan iş adamı Muhammed Başalan, geçen yıl Tayvan'da dünyanın en büyük bilgisayar fuarına katıldıklarını söyleyerek, "Burada bizi uluslararası teknoloji medyaları ve dünya bilgisayar beyni hız yarışması kurumu ziyaret etti ve özel tasarlanmış bilgisayar kasaları ile alakalı kullanım ve kalite sıkıntılarını dile getirdiler." dedi.

Fuardan ayrıldıktan sonra bilgisayar dünyasının bu sıkıntısını çözmek için ortağı Fatih Özgören ile bir araya geldiklerini dile getiren Başalan, yaptıkları araştırmalar sonucunda yatay ve taşınılır, yapboz bilgisayar kasası icat ettiklerini söyledi.

'VİDALARI BİLE ÖZEL'

Tasarımlarının üst düzey kalitede alüminyum ile tek bir parçadan yapıldığını aktaran Başalan, "Kasanın vidaları bile dünyanın hiçbir yerinde satılmayan özel tasarlanmış vidalardan oluşuyor. Çünkü bilgisayarın anakartı ve diğer parçaları devamlı söküp takıldığı için farklı ve kaliteli olması lazım." diye konuştu.

Tasarımlarının kolaylıkla taşınabilen, gayet hafif bir kasa olduğunu belirten Başalan, "Kasanın, kullanışlı olması lazım çünkü elinizle her tarafına ulaşabilmeniz lazım. Kasanın, başka bir mekana veya ülkeye taşınması gerektiğinde aynı şekilde parçaları çıkarılıp kullanılması gereken yerde tekrar monte edilebiliyor." dedi.

'BİRÇOK ÜLKEYE SATTIK'

Tasarımlarını Amerika'dan Avusturalya'ya, Avrupa'dan Asya'ya birçok ülkeye sattıklarını aktaran Başalan, şöyle devam etti:

"Biz dizayna çok önem veriyoruz. İnsanların, bilgisayar kasalarını rahatlıkla oturma odasına taşıyabilmesi lazım. Onun için ürettiğimiz bu açık bilgisayar kasası ile dünyanın en köklü ve ünlü ödül kurumları olan IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerini kazandık. Bu da bizim için gurur verici bir olay."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • brksrc 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun tasarim fotodaki gibiyse gercekten harika ve degisik valla turklerin elinden hicbisey kacmaz bu millet artik uyandi...acilin....
    Cevapla
  • sorti 7 yıl önce Şikayet Et
    getirin bu delikanlıları bisevelim güzel yeryurt verelim fabrika açalım güçlü türkiye mucitlerini topla
    Cevapla
  • Emin A 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne icat, ne icat. Anadolu'da bilgisayarcıların tamir/servis bölümlerine girin aynı düzenek hepsinde var.
    Cevapla
  • «««KARA»»» 7 yıl önce Şikayet Et
    cok tesekkürler en azindan emek harcamislar büyük isleri basarmak kücük islerden gecer burda klavye erkekligi yapmayin saygi duyun
    Cevapla
  • ozzz 7 yıl önce Şikayet Et
    iste biz anca onu yapariz... onu da hollands da yapariz. vah ulkem vahh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı