PTT Messenger nasıl indirilir? PTT Messenger tüm özellikleri...

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen haberleşme ve mesajlaşma uygulaması PTT Messenger uygulaması hakkında bilgiler verdi. Peki Bozdağ’ın Yerli WhatsApp olarak olarak tanıttığı PTT Messenger uygulaması nedir?

PTT Messenger nasıl indirilir? PTT Messenger tüm özellikleri...
PTT Messenger nasıl indirilir? PTT Messenger tüm özellikleri...
GİRİŞ 06.02.2018 09:46 GÜNCELLEME 06.02.2018 09:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, aynı zamanda yüzde yüz yerli haberleşme uygulaması PTT Messenger hakkında bilgiler de verdi. Toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen PTT messenger hakkında bilgi verdiğini belirten Bozdağ, özellikle içinde bulunduğumuz durumdan ötürü, bilgi güvenliği kapsamında milli uygulama olan, güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen bir haberleşme uygulaması olduğunu belirtti. Peki PTT Messenger uygulaması nedir? PTT Messenger uygulaması nasıl indirilir? İşte milli haberleşme uygulamamız PTT Messenger ile ilgili merak edilenler...

PTT MESSENGER UYGULAMASI NEDİR?

 

 

PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir. Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır. PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.

PTT MESSENGER NASIL İNDİRİLİR?

Ptt Messenger uygulaması, Android ve iOS desteğinin yanı sıra Windows ve Mac işletim sistemli cihazlarda da kullanılabilecek. Şuan için test aşamasında olan uygulama, Google Play Store’ da veya App Store’da bulunmamaktadır fakat en kısa sürede gelecektir.

İLK DENEME BİNALİ YILDIRIM’DAN

Başbakan Binali Yıldırım, milli haberleşme uygulaması olan PttMessenger ile ilk kez Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki harekat merkezine canlı bağlantı gerçekleştirdi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki harekat merkezine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın telefonundan canlı bağlantı gerçekleştiren Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının düzenlendiği salondan, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile görüştü.

Başbakan Yıldırım, milli haberleşme programı PTTMessenger'ın tanıtımı kapsamında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan kahraman askerlere selam gönderdi, başarı diledi.

Korgeneral Temel, bunun üzerine "Çok sağ olun Başbakan'ım. Biz de yerli ve milli bir faaliyete şahit olduğumuz için gurur duyduk. Her türlü desteğiniz için başta zatıaliniz olmak üzere bakanlarımıza hürmetlerimizi arz ederiz." karşılığını verdi.

YORUMLAR 3
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yabanci messenger isimlerini (yerli whatsapp) gibi uyduma sözcükleri kullanmiyalim. Türkce baska bir isim bulamadilar mi? Bu kadarmi aciziz biz
    Cevapla
  • Feyzullah 6 yıl önce Şikayet Et
    PttMessenger ismini beğenmedim. Bizi ifade edebilecek daha uygun bir isim olması gerekiyor.
    Cevapla
  • m.ali 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli twitter da istiyoruz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor