Google çöktü mü? Youtube ve Gmail neden açılmıyor?

Arama motoru devi Google çöktü mü? Google'a ait YouTube, Gmail, Google Çeviri, Google Analytics gibi aynı altyapıyı kullanan bütün servislere Türkiye dahil 11 ülkede erişim sorunu yaşanıyor.

Google çöktü mü? Youtube ve Gmail neden açılmıyor?
Google çöktü mü? Youtube ve Gmail neden açılmıyor?
GİRİŞ 19.12.2019 11:11 GÜNCELLEME 19.12.2019 12:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Arama motoru Google ve servislerinde erişim sorunu yaşanıyor. Sorun kapsamında kullanıcılar arama motorunu kullanamıyor. Google'ın YouTube, Gmail ve Drive gibi servislerinde de sorun yaşandığı belirtiliyor. Google'a girmeye çalışan kullanıcılar "502. That's an error" sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar. 

 

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Google ve Google'a bağlı servislerde Türkiye ve Japonya'da erişim sorunu yaşanıyor. Youtube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfasındaki yavaşlıkla ilgili kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

Arama motoru devi Google ve sağladığı hizmetlerde erişim sorunu yaşanıyor.AVRUPA VE ASYA'DAKİ BAZI ÜLKELERDE DE SORUN YAŞANIYOR

Almanya, İngiltere, Portekiz ve İsviçre'nin aralarında olduğu Avrupa'nın bazı bölgelerinde ise kısmı sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Gelen bilgilere göre, Asya'daki bazı ülkelerde de kısmı erişim sorunu yaşanıyor. Benzer şikâyetler Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Yunanistan'dan da geliyor

Downdetector verilerine göre, sorunun en yoğun yaşandığı ülkeler Türkiye ve Japonya.

SALDIRI DEĞİL

Yaşanan sorunun internet altyapısından veya DDoS benzeri bir siber saldırıdan kaynaklanmadığı öğrenildi. Türkiye'nin Google servislerine erişememesine neden olan sorunun doğrudan Google sunucularından kaynaklandığı gözleniyor.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, Dr. Ömer Fatih Sayan: Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır.

BTK: SORUN BİZDEN KAYNAKLI DEĞİL

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, Google servislerinde yaşanan kesintiyle ilgili TRT Haber'e açıklama yaptı.

Açıklamada, kesintinin Türkiye ya da BTK kaynaklı olmadığı, çalışmalara devam edildiği belirtildi. Ayrıca, kurumun, Google yetkilileriyle de iletişim halinde olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 5
  • M.T 4 yıl önce Şikayet Et
    Çokca google alternatifleri haberleri yapılmalı. Tekel büyük milli tehdide dönüşmeye başladı. Milli-Yerli olduğundan emin olunan bir iş adamına teşvik verilip izlesene gibi yabancı markalara alternatif platformlar satın alınıp güçlendirilmeli. Ucu yabacı servislere bağlanan sözde yerli portallar için tedbirler alınmalı.
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim millet dayanamaz instagram YouTube Google olmadan yaşayamaz
    Cevapla
  • Abdullah64 4 yıl önce Şikayet Et
    Google ben olmazsam ne olur bir görün diyerek rest çekiyor ceza ödememek için.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    VPN ile bağlanabiliyorum.
    Cevapla
  • karabela68 4 yıl önce Şikayet Et
    galiba google bizi istemiyor artık bitirdiler :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler