Apple'a Corona virüsü darbesi! iPhone üretimi geçici olarak kısıtlanacak

Apple, Çin'de yaşanan Corona (Covid-19) virüsü salgının yarattığı zarar bilançosunu açıkladı. Çin'de yaşanan salgın neticesinde üretim bandını durduran ABD'li teknoloji devi, tedarik sürecinde kısıtlamaya gideceğini duyurdu.

Apple'a Corona virüsü darbesi! iPhone üretimi geçici olarak kısıtlanacak
Apple'a Corona virüsü darbesi! iPhone üretimi geçici olarak kısıtlanacak
GİRİŞ 19.02.2020 10:21 GÜNCELLEME 19.02.2020 10:22

Corona (Covid-19) virüsü Apple'a büyük darbe vurdu. Çin'de yer alan üretim tesislerinden Corona virüsü nedeni ile geçici süre üretimi durduran Apple, Ocak - Mart döneminde satış hedeflerini tutturamayacağını açıkladı. Ürün tedariği aşamasında büyük kısıtlamaya gideceğini açıklayan teknoloji devi yaptığı açıklama ile zararın bilançosunu gözler önüne serdi.

 

APPLE ÜRÜN TEDARİĞİN DE KISITLAMAYA GİDİYOR

Çin'i yaşanan Corona (Covid-19) virüsü salgını sonrası birçok üretim tesisi ile birlikte dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Apple'da geçici olarak üretimi durdurmuştu. Yeniden üretim bandını çalıştıran firma, geçen süre zarfında beklenilen hedefe ulaşılamayacağını hatta beraberinde ürün tedarik aşamasında kısıtlamaların gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yaşanan salgından dolayı Çin'deki mağazalarını kapatan sadece bazı bölgelerde sınırlı saatlerde mağazalarını açan ABD'li teknoloji devi, bu süreçte de müşteri trafiğinin olmadığını açıkladı. 

 

CORONA VİRÜSÜNÜN APPLE'A ZARARI BÜYÜK

28 Ocak'ta açıkladığı ve Ekim - Aralık dönemini birinci çeyrek bilançosu olarak açıklayan Apple, söz konusu dönemde 91,8 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurmuştu.

Şimdi ise şirket Ocak - Mart döneminde 63 milyar ile 67 milyar dolar arasında bir gelir elde etmeyi bekliyor.

CORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR

Corona virüsler birçok farklı canlıda hastalıklara neden olabilir. Ancak, SARS-CoV insanlar ve maymunlar, Himalaya misk kedisi, rakun köpeği, kedi, köpek ve kemirgenler gibi hayvanlara bulaşabilir. Kış aylarında daha çok görülen bu virüs; özellikle solunum yolları, karaciğer, mide, barsak ve sinir sistemini etkileyebilir. Grip gibi kolayca, öksürme ve hapşırma ile havaya saçılan virüslerin alınması, enfekte materyale dokunulmasının ardından ağız ve buruna temas sonucunda bulaşabilir.

CORONA VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ

Çoğunlukla üst solunum yolu hastalıkları belirtileri olan burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateş olabilir. Bu virüsler bazen zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Bu durum, kalp-akciğer hastalığı, bağışıklık sistemleri yetersizliği veya yaşlı olan kişilerde daha sık görülür. Klinik belirtiler hafif olduğundan laboratuvar testleri genellikle çok sık kullanılmaz. Ancak gerektiğinde serolojik tetkikler ve polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) gibi laboratuvar testleri kullanılabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak