Dünyanın en zeki insanı

Kim Ung-Yong 210 IQ'su ile tarihin en zeki adamı. 8 Mart 1962′de Kore'de doğan Kim Ung-Yong isimli süper dahi, dünyanın en zeki insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor.

Dünyanın en zeki insanı
Dünyanın en zeki insanı
GİRİŞ 05.10.2012 21:31 GÜNCELLEME 05.10.2012 21:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

3 yaşında Hanyang Üniversitesine kabul edilen, 4 yaşında üniversiteye gitmekle kalmayıp aynı zamanda o yaşta Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce dillerine de hakim olan Young, bu alanda da ayrı bir rekorun sahibi. (Daha sonraları Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce, Japonca ve Korece dillerinde de uzmanlaştı.)

5 yaşına bastığında en zor integral ve diferansiyel denklemleri çözebilen dahinin IQ'su 210'un üzerinde olduğu söyleniyor.

6 yaşına kadar fizik bölümünde misafir öğrenci olarak okuyan Yong, 7 yaşında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından davet aldı.

1974 yılında üniversitedeyken NASA'da araştırmalara başlayan Young, 15 yaşını doldurduğunda Colorado Üniversitesi'nde Fizik Doktorası'nı yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • üye 11 yıl önce Şikayet Et
    90 makale basmış. hidrolik konusunda...
    Cevapla
  • Bir dost 11 yıl önce Şikayet Et
    bu zamana kadar bir icraatını duymadık.... şu sıralar ölmediyse 50 yaşında ama bi icraatını duymadık...
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    ya akıl durumu ? malum zeka başka akıl başka.kendini ve herşeyi var eden külli aklı bilmedikten sonra kıymeti yok. zekasını ne yolunda kullanıyor acaba ?mühim olan akl-ı selim.zeki olabilirsin ama zekanı kötülük yolunda kullanırsan ahiretini yakarsın.bu ise bir dilim ekmeğe sürecek aklın olmadığı anlamına gelir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak