Yağmurda akıllı telefonları koruma yolları

Türkiye genelinde birkaç gündür etkili olan lodos ve yağmurlu hava, akıllı telefon kullanıcılarını zor duruma düşürebilir.

Yağmurda akıllı telefonları koruma yolları
Yağmurda akıllı telefonları koruma yolları
GİRİŞ 02.02.2015 11:03 GÜNCELLEME 02.02.2015 13:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akıllı telefon ve teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı sıvı temas oluyor. Garanti kapsamına alınmayan sıvı temaslar yağmurlu havalarda kullanıcıların başını ağrıtabilir.

YAĞMURLU HAVADA AKILLI TELEFONA DİKKAT

Akıllı telefonların sıvı temas halinde arıza çıkarması, garanti kapsamına dahil edilmiyor. Bu yüzden kullanıcıların akıllı telefonlarına yağmurlu havalarda biraz daha dikkat etmesi gerekiyor

MECBUR KALMADIKÇA ARAMA YAPMAYIN

Lodos ve yağmurun etkili olduğu havalarda, mecbur kalmadıkça arama yapmayın. Birçok telefonun üst kısmında yer alan kulaklık girişinden veya ahize yerinden telefona giren yağmur suları cihazınızda arızaya neden olabilir.

MESAJLAŞIRKEN DİKKAT EDİN

Akıllı telefon kullanıcılarının yağmurlu havalarda dikkat etmesi gerekenler arasında yalnızca telefonla konuşmamak yeterli olmuyor. Yağmurlu havalarda akıllı telefonlarla mesajlaşırken, bir elinizle cihazınızın ıslanmasını engelleyin.

YAĞMURDAN KORUNUN

Yağmurlu havalarda telefonla konuşmak veya mesajlaşmak zorunda kaldığınız durumlarda yağmurun gelmediği bir yere girip konuşmanızı yapmak veya mesajlarınızı göndermek cihazınız için iyi olacaktır.

PANTOLON CEBİ TEHLİKELİ

Bazı durumlarda akıllı telefonları cebinizden çıkarmasanız bile cihazının zarar görebilir. Özellikle erkek kullanıcıların yaşadığı bu problemler, akıllı telefonun pantolon cebine konulmasından kaynaklanıyor. Pantolonun yağmurdan ıslanması, cebinizdeki akıllı telefonunuzun da ıslanarak zarar görmesine neden olabilir.

AKILLI TELEFONLAR İÇ CEPLERE

Cihazınızın yağmurdan etkilenmemesi için daha güvenli olan iç ceplerinize koymanız, telefonun güvenliği için daha iyi olacaktır.

GARANTİ KAPSAMINA GİRMİYOR

Son zamanlarda çıkan sıvı temas özelliği bulunan telefonlar yağmurlu havalarda bu önlemleri gerektirmiyor ancak piyasada bu özelliğe sahip olmayan birçok telefon var. Bu yüzden garanti kapsamına girmeyen, sıvı temasa karşı dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde sıvı temastan bozulan bir telefon çöp haline geliyor.

YORUMLAR 3
  • GEREK YOK.... 9 yıl önce Şikayet Et
    sony bırcok modelınde su geçirmezlık sunuyor...ne gerek var onca tedbire....aynı zamanda cihazları çok da sağlam.....
    Cevapla
  • paşaoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    tanks
    Cevapla
  • yok artık.. 9 yıl önce Şikayet Et
    biz bunları nasıl düşünemedik ya :s hayretler içerisindeyim şuan .. ben şok , ben iptal..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı