Liseli genç Apple'ın açığını buldu

Mersin’de lise birinci sınıf öğrencisi Apple’da açık bulduğunu ileri sürerek, “Benim için en iyisi Apple çünkü her şey bedava” dedi.

GİRİŞ 17.02.2015 15:21 GÜNCELLEME 17.02.2015 17:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Lise birinci sınıf öğrencisi Çayan Temel, açığı cep telefonuna ücretli oyun yüklerken keşfettiğini belirterek, “Ön ödemeli bir kartla ücretli bir uygulama almayı denedim. Ondan sonra bir uygulama satın aldım. Ve benden ücret kesmediler. Ücreti ister düşük, ister yüksek hiç fark etmiyor. 1 lira ile 210 lira arası, en yüksek program 210 lira, hiçbir ücret kesilmeden rahat bir şekilde indiriyorum” diye konuştu.

Apple’ı arayıp durumu anlattığını dile getiren Temel, “Öncelikle bana teşekkür ettiler. Lütfen bu tür hatalarla karşılaştığınızda, bize tekrar bildirin dediler. Sonra bana müzik hediye edeceklerini söylediler. Lütfen hesabınıza giriş yapıp, müzik indirin dediler. Bende hesabıma giriş yapıp müziği indirecektim, hesabım kapandı. Apple cihazımdan da 3-4 saat internete giremedim” diye konuştu.

“EN AZINDAN HESABIMA BİR KREDİ YÜKLEYEBİLİRLERDİ”

İHA muhabirinin kendisine bu açığı insanlara öğretecek misin? sorusuna ise Temel, “Aslında öğretmek istiyorum. Çünkü Apple’ın bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Büyük bir açık bulmuşken bana sadece bir müzik hediye ettiklerini söyleyip, yalan söylediler ve hesabımı kapattılar. Ayrıca telefonumla 3-4 saat internete giremedim. Sinir oldum. En azından hesabıma bir kredi yükleyebilirlerdi. Ya da hesabımı kapatmazlardı. Hesabımı kapattılar ve de telefonla internet erişimi mi kestiler. Buna kötü baktım. Haksızlık olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kendisi için Apple’ın en iyi marka olduğunu anlatan lise öğrencisi, “Benim için en iyisi Apple çünkü her şey bedava” diye konuştu.

YORUMLAR 22
  • Missaffer 9 yıl önce Şikayet Et
    İndir indir. Kullandığın hat kontörlü sanırım. Ayrıca Apple mağazada kontörlüler için avanta sağlıyor. Nasıl mı kontörün yokken yada varken indir. Bir şey kesilmez lakin Hattı iptal ettir bakalım neler oluyor. Heyy yavrum heyy :D
    Cevapla
  • Bülent Gönenç 9 yıl önce Şikayet Et
    Apple gibi ürünlerin gerek teknolojisi gerekse yazılımları, arkasında en az 40.000 kişi var. Hiçbir Eğitimi olmıyan birinin açık kaçık saçık bulması palavradan öte değil. Bu haberler yapılırken, işin uzmanlarına bir sorulsa sonra haber yapılsa daha doğru olur.
    Cevapla
  • skyline 9 yıl önce Şikayet Et
    Azıcık araştırmış olsan bu ve benzeri bir çok tesadüfi olarak bulunan sistem açıklarıyla ilgili gerçek haberlere ulaşabilirsin. gerçek diyorum çünkü söz konusu üreticiler tarafından resmi olarak doğrulanmış yazılımsal açıklar. ilk aklıma gelen xbox larda online oyun oynamak için sayısını hatırlamıyorum X adet sıfır girdğiniz takdirde şifre gerekmeksizin bağlantı kuruluyordu. ve bunu bulan yalnızca 2 yaşında yaramaz bir çocuk. kumandayı eline geçirmiş. çocuklar yüzlerce kez aynı harfe basarlar. Hani demem o ki; memlekette herkes futbolcu herkes antrenör başbakan. hadi orasını geçtim de, herkes yazılım uzmanı olmuş gerçek haberleri eleştirmeye başlamış. Yeni Türkiye bu olsa gerek..
    Cevapla
  • Sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi len üçkağıtçı :)
    Cevapla
  • şanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende vodafone de bulmuştum. Sınırsız hızlı internet. Aradım belki bir hediye verirler diye .hiçbir sey vermediler internetim te çok yavaşladı.
    Cevapla
  • mesut 9 yıl önce Şikayet Et
    herşey bedava ama haram ve kul hakkı...
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel cevap. Diyecek birşey yoktur
    Cevapla
  • adamlar systemi salam yapsinlar! 9 yıl önce Şikayet Et
    1 herseye dünyanin parasini istiyorlar haksiz yere! 2 sana bir kasik veriryorlar senden kepse aliyorlar! 3 bu kisi gidip bu hatadan para kazanmiyo! 4 gel buraya ayet ve hadisle sonra devam konusuruz OK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı