RTÜK'ten Acun'un programına tarihi ceza

Acun'un 'O Ses Çocuklar' programı RTÜK’ten tarihi bir ceza aldı. Program ilk defa bölüm başına değil formatı nedeniyle cezalandırıldı.

RTÜK'ten Acun'un programına tarihi ceza
RTÜK'ten Acun'un programına tarihi ceza
GİRİŞ 19.09.2014 02:14 GÜNCELLEME 19.09.2014 03:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada “The Voice”, Türkiye’de de “O Ses Türkiye” adıyla farklı kanallarda gösterilen, 2013-2014 sezonu için TV8’de format değiştirerek adı “O Ses Çocuklar” olan ve çocukların yarıştığı, yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı program RTÜK’ten onay alamadı.

7-14 yaş arası çocukların yer aldığı programda her tür müziği seslendiren çocukların yaşam öykülerine de yer veriliyor. Kimi zaman çocukların duygusal durumlarına da değinilen programda çocuklar birbirleriyle seslerini kullanarak kıyasıya yarışıyorlar. RTÜK özellikle çocukların birbirleriyle yarıştırılmasının yanlış olduğunu belirterek programa birkaç kez bölüm başına ceza vermişti.

RTÜK TARİHİNDE BİR İLK

Ancak TV8’e geçen program RTÜK tarihinde ilk kez farklı bir müeyyide ile karşı karşıya kaldı. Programa bölüm başına değil, ''formatı'' nedeniyle ceza verildi. Bundan sonra çocukların bu tür programlarda yer alması durumunda herhangi bir ihlal aranmayacak doğrudan ceza verilecek.

150 BİN TL CEZA

Üst Kurul yayını, ''Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz'' maddesini ihlal ettiğine karar vererek format gereği yaklaşık 150 bin TL cezalandırdı.

YORUMLAR 4
  • la_edri_ 9 yıl önce Şikayet Et
    hayret nasıl olduda ceza kesti bu rtük. muhteşem yüzyıla kurgu diye ses çıkarmayan malum bir kanalın özellikle son üç dört senedir aile ve ahlak mefhumunu bozmaya yönelik kasti çevrilmiş dizilerine gık demeyen rtükün bu çıkışı gerçekten çok enteresan.yoksa rtüktemi reyting peşinde
    Cevapla
  • Nuri DEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Acun çerez parasını bırakıp çıkmıştır. Acun çerez parasını bırakıp sırıtarak programdan milyon dolarlarını kazanmaya gitmiştir
    Cevapla
  • Nizâmülmülk 9 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ama evet. çok yerinde ama az bile bir ceza, bu programların asıl amaçları ve inanılmaz tehlikeleri konusunda insanların sürekli uyarılması lazım
    Cevapla
  • AYHAN SARAÇLIOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    cezaya itirazım yok . keşke bu tür proğramlar tv lerde hiç olmasa ama cezanın kesilme sebebi garip o zaman ösym ye meb e ve devletede ceza kesmeniz lazım değilmi onlarda çocuklarımızı birbirleriyle yarıştırmıyorlar mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı