27 Mayıs darbesi 'Belgeselci'de

Belgeselci’nin bu haftaki bölümünde, 27 Mayıs 1960 darbesi ve darbe sürecinde aktif rol oynayan o yıllardaki yargı sistemi anlatıyor.

27 Mayıs darbesi 'Belgeselci'de
27 Mayıs darbesi 'Belgeselci'de
GİRİŞ 26.09.2014 08:35 GÜNCELLEME 26.09.2014 10:37

Ülke TV’de ekrana gelen ‘Belgeselci’de bu hafta 27 Mayıs darbesi ve yargısı ele alınacak. 27 Mayıs darbesinde özellikle yargının tutumu tüm detaylarıyla işlenecek. Yassıada’nın hâkimleri, savcıları, soruşturma kurulu üyeleri 1960 sonrasında hep adalet sisteminin en üst mertebelerine atandı; ömürlerinin sonuna kadar da hep üst mertebelerde kaldılar. İşte bu atamalarda en çok dikkati çeken Yassıada Başhakimi Salim Başol’un Anayasa Mahkemesi’ne, Başsavcı Altay Egesel’in de Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanlığına getirilişi ‘Belgeselci’de anlatılacak. Mustafa Yürekli’nin sunumuyla ekrana gelecek olan programda,  27 Mayıs ideolojisinin uzun yıllar devlet kademelerinde varlığını hissettirmesi değerlendirilecek.
 
“Toplumsal hafızayı tazelemek ve mahşeri vicdanı uyandırmak istiyorum.” diyen Mustafa Yürekli’nin hazırlayıp sunduğu “Belgeselci” programı, bu akşam saat 21.00’de Ülke TV’de.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular