Evlilik programlarına rekor şikayet!

12 kat artışla rekor sayıda şikayet edilen evlilik programlarına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu cezayı kesti. Peki hangi programlar ceza aldı?

Evlilik programlarına rekor şikayet!
Evlilik programlarına rekor şikayet!
GİRİŞ 07.01.2017 08:57 GÜNCELLEME 07.01.2017 09:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren RTÜK, Kanal D,  Fox, Star, ATV, Show TV ve Flash tv'deki evlilik programlarına para cezası uyguladı.

95 BİN KİŞİ ŞİKAYET ETTİ!

Buna göre, Kanal D'de yayınlanan 'Kısmetse Olur', 45 bin 591 başvuruyla en fazla şikayet edilen program oldu. Fox TV'de yayınlandığı dönem 14  bin 801, Star TV'ye geçtikten sonra 6 bin 752 şikayet alan "Zuhal Topal'la"  programı ikinci sırada yer aldı. ATV'deki "Esra Erol'da" 15 bin 498, Show TV'deki 'Evleneceksen Gel' 12 bin 186 ve Flash TV'deki 'Dest-i İzdivaç' ise 290 şikayet  aldı.

Bu kapsamda, 2015'te evlilik programlarıyla ilgili 7 bin 297 şikayet gelirken, bu sayı 2016'da rekor artışla 94 bin 792'ye ulaştı.

Vatandaşların şikayetleri ağırlıklı olarak, genel ahlaka, manevi  değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcüklerin kullanılması konusunda oldu.
Evliliğin maddiyata indirgenmesi, adayların dış görünüşleri ile yargılanması, adaylar arasındaki nahoş davranışlar, küçük düşürücü söylemler,  adayların komi?k duruma düşmelerine neden olunması, sansasyonel kişilere ısrarla  yer verilmesi, olayların dramatize edilmesi, katılımcıların evlilik dışı  amaçları, engelli adayların engellerinin ön plana çıkarılması, bir kısım cast  ajansı çalışanlarının katılımcı gösterilmesi vatandaşlar tarafından programlara  getirilen diğer eleştiriler oldu. Özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan  onuruna aykırı yayın yapılması ve toplumsal değerlerin dikkate alınmaması gibi  unsurlar da şikayetler arasında yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • karan 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuç iyi sonuçlanır inşallah
    Cevapla
  • ...... 7 yıl önce Şikayet Et
    Neredeyse 100 bin şikayet var peki ya sonuç?
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    bu programlarin sahiplerine ve onde gelen adilere hepsine ceza kesilsin.!!! az ceza kesmissiniz 10 kat daha ekleyin ve ailesiyle gecim sikintisinda olanlara verin parayida. pkk pyd ypg nin medya kolu aileye karsi olan teroristlerin ideolojinin aynisi evlenme degil evlilerin bosanmasina sebep olan programlardir bunlar. pkk pyd ypg de dine islama ALLAHA karsi bunlarin fiilleride kurana ALLAHA karsidir. aynen kari koca arasini acan namussuzlugu tersten hipnozla buyu ile yapan programlar ALLAHA bunlar savas acmis durumda aynen pkk teroristleri gibi. itirazi olan gelsin ayetleri ve programi karsilastiralim.!!!!!
    Cevapla
  • muho 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu programlar hemen yayından kaldırılmalı.
    Cevapla
  • BATMANLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Tam anlamıyla rezillik bizi bu kadar aşağılayan bu programları hala ekranda görmek üzücü kaldırın bu pis programları yayından artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız