Yolcu otobüsü devrildi: 4 yaralı

Balıkesir'de Karacalar Mevkisi'nde, aşırı rüzgar nedeniyle şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü devrildi

GİRİŞ 10.02.2015 15:40 GÜNCELLEME 10.02.2015 15:41

27 yolcudan ağır yaralanan 4'ü hastaneye kaldırıldı. Otobüsteki 2'si bebek diğer 23 yolcu da güçlükle kurtarıldı.

Bir saat kar yağışı altında bekletilen yolcular firmaya ait başka bir otobüse nakledildi. Ancak bu defa da kar nedeniyle yolun kapanması üzerine yolcular Soma'ya geri götürüldü.

Manisa'nın Soma İlçesi İstanbul seferini yapan Mahir Seçme'nin (56) kullandığı 45 V 3377 plakalı yolcu otobüsü, bugün saat 09.30 sıralarında Savaştepe-Balıkesir Karayolu'nun 5'inci kilometresindeki Karacalar Mevkisi Mulhtan Tepesi'nde aşırı rüzgar nedeniyle şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıktı. Savrulan otobüs yol kenarına devrildi.

Kar yağışının da başladığı yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, 27 yolcudan Merve Belgin (22), Makbule Yol (69), Mecit Sucu (62) ve Yusuf Sarıçoban (35) yaralandı. Durumu ağır olan yaralılar ambulanslarla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aralarında 2 bebeğinde bulunduğu diğer 23 yolcu otobüsün tavanındaki havalandırma kapağından güçlükle tahliye edildi.

Yoğun, kar yağışı altında yaklaşık 1 saat boyunca bekleyen kurtarılan yolcular, Soma'dan gelen firmaya ait başka bir otobüse nakledildi. Ancak, kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu Savaştepe-Balıkesir Karayolu'nun trafiğe kapanması nedeniyle yolcular İstanbul gitmek yerine Soma'ya geri götürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler