Esra Erol'un eşine 1 yıl 3 ay hapis cezası

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, örgüte yardım etmek suçlamasıyla tutuksuz yargılanan televizyon programcısı Esra Erol'un eşi Ali Özbir, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Esra Erol'un eşine 1 yıl 3 ay hapis cezası
Esra Erol'un eşine 1 yıl 3 ay hapis cezası
GİRİŞ 22.05.2013 13:50 GÜNCELLEME 22.05.2013 13:50

İzmirli iş kadını Sıdıka Dişe, 2005 yılında polise başvurarak, kendisinden haksız maddi menfaat temin etmeye çalışan kişilerin kendisini ve ailesini tehdit etiğini, evinin kapısını kurşunladığını belirtip şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin düzenlediği İstanbul merkezli operasyonda, çetenin Türkiye genelinde faaliyetleri olduğunu, ekonomik kazanç ve güç elde etme amacı güttüğü, kumarhane işletip çe -senet tahsilatı yaptıkları, para, menkul ve gayrimenkul gibi uyuşmazlıkları olan şahıslar üzerinde cebir, şiddet ve tehdit unsurlarını kullandıkları saptandı. Dönemin özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, 13 sanık hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüte yardım etmek, nitelikli yağmaya teşebbüs ve tehdit suçlarından dava açtı.

Davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Meral Özacar ve tutuksuz 12 sanığın avukatları katıldı. Sanık Özacar, hakkındaki suçlamaları reddederek hiç kimseden para ya da maddi çıkar sağlayacak bir şey almadığını, kendisinin mağdur olduğunu söyledi. Müşteki Dişe'ye karşı yağma ve şiddet suçu işlemediğini belirterek çete suçlamalarını kabul etmeyen Özacar, "Elime bugüne kadar silah almadım, kullanmadım. Ben sadece alacağımın takibini yaptım, bunu da avukatlar aracılığıyla yaptım. Mağdur benim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi. Tutuksuz sanıkların avukatları da müvekkillerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararı açıkladı. Tutuklu sanık Meral Özacar 11 yıl 2 ay, Alper Özbir ve Muhsin Kaynar 7 yıl 5'şer ay, Tulül Alatürk 6 yıl 2 ay 5 gün, Metin Öner 3 yıl 25 gün, Yusuf Özbir ve Ali Özbir 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Muhsin Kaynar ve Alper Özbir hakkında yakalama ve tutuklama kararı veren heyet, diğer sanıkları beraat ettirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı