Hasan Kaçan, kardeşinin katillerini açıkladı

Hasan Kaçan, geçtiğimiz günlerde Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar eden kardeşi Metin Kaçan ile ilgili Ertuğrul Özkök, Ayşe Arman ve Zafer Mutlu hakkında suçlamalarda bulundu.

Hasan Kaçan, kardeşinin katillerini açıkladı
Hasan Kaçan, kardeşinin katillerini açıkladı
GİRİŞ 14.01.2013 06:52 GÜNCELLEME 14.01.2013 13:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Heredot Cevdet tiplemesiyle belleklerimize kazınan Hasan Kaçan, kardeşi Metin Kaçan'ın ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hasan Kaçan, kardeşi Metin Kaçan'ın intiharının geçmiş yıllarda yaşananlarla bağlantısına dikkat çekerek, Ertuğrul Özkök, Ayşe Arman ve Zafer Mutlu'yu suçladı. "Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, tanı bunları, tanı da büyü. (a.a)... Tanıyamadın bunları meto." diyerek kardeşi Metin Kaçan hakkında 1995 yılında Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazetelerinde çıkan haberlere atıfta bulunan Hasan Kaçan, Ertuğrul Özkök ve bazı gazetecilerin o dönem kardeşine karşı başlattıkları linç kampanyasını hatırlattı. Kaçan, "Meto, bu engerekler ertuğruluyla, ayşesiyle, zaferiyle zaten seni 1995'te öldürdüler. sadist çığlıklarla defalarca, bıçakladılar, şişlediler" diyerek, kardeşinin asıl 1995 yılında bu gazeteciler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

METİN KAÇAN'I TECAVÜZCÜ VE CANAVAR YAPTILAR

4 Şubat 1995 tarihli Milliyet gazetesi, Metin Kaçan ile o günlerin ünlü spikerlerinden arkadaşının fotoğrafı 'Canavar Romancı' başlığıyla manşettn yayınlamıştı.

Milliyet bir ay sonra 2 Mart 1995'te de "Cezaevinde namus timi" başlığı altında Metin Kaçan'ı yine manşetine taşıyarak Metin Kaçan'ı kamuoyuna tecavüzcü ve canavar olarak tanıttı.

Aynı günlerde Ertuğrul Özkök yönetimindeki Hürriyet gazetesi de Metin Kaçan'ı ‘canavar' ve ‘tecavüzcü' olarak tanıtmaya devam etti. Ayşe Arman da yaptığı bir röportajla linç kampanyasına katkıda bulundu. Hürriyet'in linç kampanyası bununla da kalmadı ve yazarları da köşelerinden linç kampanyasına eşlik etti.

LİNÇ KAMPANYASI, HASAN KAÇAN'IN "ARTIK MUHAFAZAKAR DERGİLERDE YAZMAK" İSTİYORUM DEMESİYLE BAŞLADI

Olayın başlangıcı ise Hasan Kaçan'ın artık muhafazakar dergilerde yazmak istiyorum demesinin hemen ardından patladı ve Güneş adlı bir kadın aniden ortaya çıkarak 'Metin bana tecavüz etti' iddiasında bulundu.

Doktorların "Tecavüz izine rastlanmadı" raporuna ve Metin Kaçan'ın yalanlamasına rağmen medya linci nedeniyle Metin Kaçan kendisini hapiste buldu.

Metin Kaçan'ın o yıllarda ve sonrasında yaşadıklarını en iyi bilen abisi Hasan Kaçan, 17 yıl geçmesine rağmen o yıllarda yaşananları unutamadı ve içindeki öfkesini twitterdan dışarıya vurdu.

Hasan Kaçan şunları söyledi;

"Sen de suçlusun meto... Gariban bir berberin, tamirci kalfası, ortakul mezunu oğluydun... Haddine miydi AĞIR ROMAN yazmak... Yedirirler mi.. Meto... İçin rahat olsun... Allah intikam sahibidir... Meto, soğuk sulara düşen bedenin zaten 1995'ten beri ölüydü. Sen bu engereklerin öldürdüp boğduğu ne ilk ne de son kişisin... Meto, bu engerekler ertuğruluyla, ayşesiyle, zaferiyle zaten seni 1995'te öldürdüler. sadist çığlıklarla defalarca, bıçakladılar, şişlediler. bunlar engerekler ve çıyanlardır/ bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır/ tanı bunları,tanı da büyü. (a.a) ... tanıyamadın bunları meto. ve son olarak...bugünlerde beni arayıp vicdan azabıyla ağlayanlara da Allah acısın. biz kimseye kin tutmayız... Ama kabağın da sahibi var...İçinizi karartığım için özür dilerim... "ya ben öleyim mi söylemeyince"... Allaha emanet olunuz."

KAYNAK: ROTAHABER
YORUMLAR 15
  • Turnusol 11 yıl önce Şikayet Et
    bu sırtlanları deşifre edecek yiğit sanatçı ve gazeteciler aranıyor. peki sayın h.kaçan bu sırtlanlara tavır koymada vicdan sahibi sanatçılar,edebiyatçılar,gazeteciler sorumlu değilmi?yayın yönetmeni olduğu dönemde kışkırtma,hortumlama,şantaj,akla gelebilecek her türlü melaneti işleyen adını koymakta zorlandığım(adını koymak kolayda,editör yayınlamayacak)bu ....... lara kim ne yapabildi?sadece güneş tanerle enseye tokat,m.yılmaza küfür modunda konuşulan,doğan grubuna teşvik konuşma kasetleri deşilseydi bunların insan içine çıkacak durumu olmazdı.ama nerede bizim namuslu ve hassas !!! sanatçılarımız,gazetecilerimiz.hani bir sanatçı arkadaşlarının işine son verildiğinde ortalığı beriye getiren sanatçılar,gazeteciler.adam göz göre göre ahmet kayayı öldürdü,neredesiniz?bu ülkede namuslu olanlar namussuzlardan daha azmı cesur?aksi söz konusu ise gerekeni yapın,çünkü sırtlanlar hala bu ülkede aslan muammelesi görüyor.
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 11 yıl önce Şikayet Et
    abi bu utanmazlar yapar...ALLAH esirgesin.. onlar için insanın değeri yok ..sadece paraya secde ederler...nice yuvaları yıktılar...
    Cevapla
  • ESİN YALNIZ 11 yıl önce Şikayet Et
    usturayı çekmenin zamanı gelmedimi üstad. mizahı kemalistlerin, ateistlerin bıranşı olmaktan kurtaran sayın kaçan usturaya ne zaman başlayacaksınız?
    Cevapla
  • mustafa karadurak 11 yıl önce Şikayet Et
    tetikçi.. bu zevatlar, sadece şahıslara zarar vermekle kalmıyorlar ki, bizim geleceğime, çocuklarımızın geleceğine kurşun sıkıyorlar. her zaman diyorum, yine diyorum, türkiye'nin birinci öncelikli sorunu; basın sorunudur. bu sorun çözülmeden, hiçbir sorun tam anlamıyla çözülemez; çözülse bile,mutlaka bir tarafı eksik kalır.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    editötün dikkatine !. değerli editör: az önce gönderdiğim yorum başlığında yanlışlık olmuştur "ALLAH sabır versin metin abiye" yazılmıştır lütfen ALLAH sabır versin hasan abiye şeklinde olacaktır düzeltmenizi istiyor çalışmalarınız da kolaylıklar diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez