Ay Dünya'dan önce nerenin uydusuydu?

Bilim insanları, Ay'ın oluşumu ve Dünya'nın uydusu haline gelmesiyle ilgili, birçok tahminde bulunuyor. Bu konuda son olarak ortaya atılan iddia ise bilim dünyasında büyük bir ilgiyle karşılandı.

Ay Dünya'dan önce nerenin uydusuydu?
Ay Dünya'dan önce nerenin uydusuydu?
GİRİŞ 29.09.2013 06:50 GÜNCELLEME 29.09.2013 06:50

"VENÜSÜN UYDUSUYDU"

California Teknoloji Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Dave Stevenson, düzenlenen bir konferansta, Ay'ın dünyadan önce Venüs'ün uydusu olduğunu iddia etti.

Stevenson'un teorisine göre Ay, Güneş'e en yakın ikinci gezegen olan Venüs'ün çevresinde oluştu ve bu gezegene ait bir uyduydu. Ancak Ay, Venüs ve Dünya'nın birbirine yaklaşmaları sonucunda, Dünya'nın çekim kuvvetine kapılarak, gezegenimizin yörüngesine yerleşti.

Konferanstan sonra açıklamalarda bulunan astronom Stevenson, “Venüs'ün şu anda hiçbir uyduya sahip olmamasının, Ay'ı anlamak için bir anahtar olduğunu düşünüyorum.” dedi. Venüs'ün uydusunun olmamasını, bu gezegenin uydularının başka gezegenler ve yıldızlar tarafından ele geçirilmesine bağlayan astronom, bunun yalnızca bir teori olduğunu, henüz bütün sorulara cevap vermediğini belirtiyor.

Günümüzde en çok kabul edilen görüşe göre Ay, 4 buçuk milyar yıl önce ortalama bir gezegen kadar büyüktü. Hem dünyanın yörüngesinde hem de kendi ekseni etrafında yüksek hızla dönerek yoğunlaşan Ay, hacim kaybına uğrayarak bu boyutlara ulaştı ve günümüzdeki şeklini aldı.

Profesör Dave Stevenson'un teorisi genel bir kabul görürse, bilim insanları Ay hakkındaki bütün bilgilerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak.

KAYNAK: ZAMAN.COM.TR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı