Mars'a yolculukta kritik adım

NASA derin uzay araştırmaları için tasarladığı uzay kapsülü Orion’u, insanlığı gidebileceği en uzak noktaya göndermeye çalışacak.

Mars'a yolculukta kritik adım
Mars'a yolculukta kritik adım
GİRİŞ 04.12.2014 14:25 GÜNCELLEME 04.12.2014 17:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Orion’a önümüzdeki yıllarda planlanan Mars’a yolculuğun ilk adımı olarak bakılıyor dolayısıyla NASA’nın planladığı bu fırlatma ile “Mars’a yolculuk”  başlamış olacak. Bu uzun yolculuk için özel olarak tasarlanan uzay kapsülü Orion yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde ve güçlü radyasyona karşı oldukça dayanıklı. İçindeki mürettebatı her türlü tehlikeye karşı koruyabilecek biçimde tasarlanan Orion’daki astronotlar beklenmedik bir durumda altı gün hayatta kalabilecek ve dünyaya geri dönebilecek. Bir uzay aracına bağlı olarak hareket edecek olan uzay kapsülü en fazla 21 gün astronotlar için barınma imkanı sunabiliyor.  NASA’nın en büyük roketi Delta IV roketiyle uzaya fırlatılacak olan Orion’un ilk insanlı görevinin 2021’de gerçekleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR 3
  • çöl 9 yıl önce Şikayet Et
    bence ay dan sonra ikinci bir aldatmaca geliyor. bakalım çekimleri hangi holivud yönetmeni üstlenecek.
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Normal tabi. Adamlarin basindan Osmanli denen 623 yillik zulum gecmemis. 623 yil boyunca insanliga zerre katkisi olmamis, ilk kez pozitif bilimleri 1903 yilinda ogretmeye baslamis, yikildiginda okuma yazma orani %10 olan, matbaayi bile Avrupa'dan yuzyillar sonra almis mutlak monarsileri yok ki adamlarin ! tabi ki gelisecekler !
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlunuda gönderin maaşımı ben ona bağışlarım marsta gül gibi yaşar=)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak