Mars'ta esrarengiz gelişme!

2012'de ortaya çıkan ve bugüne kadar bir daha görünmeyen gizemli bulutlar bilim adamlarını bir kez daha şaşkına çevirdi.

Mars'ta esrarengiz gelişme!
Mars'ta esrarengiz gelişme!
GİRİŞ 18.02.2015 00:12 GÜNCELLEME 18.02.2015 00:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kızıl Gezegen'de ilk olarak 2012'de ortaya çıkan ve bugüne kadar bir daha görünmeyen gizemli bulutlar bilim adamlarını bir kez daha şaşkına çevirdi.

HALA AÇIKLANAMADI!

Teleskoplara yakalanan bulutların ne olduğu ve neden ortaya çıktığı halen gizemini koruyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan bilim adamı Antonio Garcio Munoz; "Mars'ta bulutlar olduğunu biliyoruz ancak bu bulutlar en fazla 100 kilometrelik bir yükselikte bulunuyor. Bu görüntü ise Mars'ın atmosferi hakkında bildiğimiz her şeyi değiştirebilir çünkü Mars'ın atmosferi çok ince olduğu için bulutların bulundukları 200 kilometre yükseklikte bir oluşum olmaması gerekiyor..." ifadelerini kullandı.

ESA, 2016'da Mars'a gönderilecek ExoMars uzay aracıyla atmosferde yaşanan gizemi çözmeyi umuyor.

YORUMLAR 19
  • Bugra 9 yıl önce Şikayet Et
    Kedidir o kedi
    Cevapla
  • xxx 9 yıl önce Şikayet Et
    affffferim lan
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ya adamlar araştırıyor saygı duyun. kendilerinin de işi bu zaten. siz de çalışsanız aynı merakta olurdunuz ayrıca kainat başlangıcında dünya yoktu tek küçük bir noktanın patlaması ile zamanla dünya oluştu yani uzaydan gelen bir küçük parçaların birleşmesi ile. bu ne demektir. farklı gezegenlerin oksijen olmasa da bir atmosferi vardır. sizin burda dalga geçmenizdeki amaç ne?
    Cevapla
  • duvarataşkoyanadam 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşveriniz siz onları. Onlar minicik şehirlerinde hiçbir şey 'bilemeden' yitip gidecek güruhtan. Malesef Allah'ın kur'an'da defalarca belirttiği 'akledin, araştırın, OKU'yun' hitabına kör ve sağır olanlar bunlar. Boşver. Siz merakınızın izinden gidin ve kendinizi geliştirin. İlim tahsil etmek Allah'ın hoşnutluğuna vesiledir.
    Cevapla
  • çakır 9 yıl önce Şikayet Et
    türkler mangal yapmıştır
    Cevapla
  • akın 9 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim mangaldamı yapmiyağ dünyada ormanlar yanmasın diye marsta yaptık işte ne karıştırıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada