Dünya bu anı bekliyordu! Falcon Heavy fırlatıldı!

Space-X'in Mars roketi Falcon Heavy fırlatıldı. Fırlatma sonrası kapsülden ayrılan roketler Dünya'ya döndü. Kapsül Mars'a doğru yol almaya devam ediyor.

GİRİŞ 07.02.2018 00:55 GÜNCELLEME 07.02.2018 09:27
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk, şimdiye kadar yapılmış en güçlü roketlerden birinin içerisine Tesla Roadster koyarak Mars'a gönderdi.

TARİHİ YOLCULUK BAŞLADI

Fırlatma işleminin ilk aşaması sorunsuz gerçekleşti ve kapsülden ayrılan roket yeniden kullanılmak üzere dünyaya döndü. Kapsül ise Mars'a doğru yol almaya devam ediyor.

 

 

​Uzaya gönderilen roketteki spor araba Mars'ın yörüngesine yerleştirilecek. Aracın müzik setinde ise David Bowie'nin "Space Oddity" şarkısı çaldı.

'MİLYARLARCA YIL KALACAK'

Elon Musk gazetecilere açıklamasında "Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Yörüngede bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 54
  • ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadilen ordan milyonlarca yıl kalacakmış
    Cevapla
  • tekkinnn 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep bir şeyler gönderiyor. Hani bunun videosu!!!! Marsa giderken canlı yayın yapsınlar kapsülün ucuna kamera taksın bizde izleyelim. Çıkamazlar dünyadan çıkış yoktur. hep animasyun kanmayın artık bu şaklabanlara. o parayla dünyada aç kalmazdı
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    adam aşağıda yazmış demiş ki,millet uzaya roket gönderiyor bırakıyor roket tekrar geliyor biz hala motor yapıcak babayiğit arıyoruz ki araba yapalım, neden acziyet içindesiniz ki evreni de dolaşsa bu amerikalalar herkesi katletmeye doymazlar ellerine ne geçdi boş arabayı uzaya fırlatmışda falan filan szide inandınız yani milyarlarca doları boşamı harcadıalr kendinizi küçük görmeyin ; amerika amrsa araba göndermiş ulan her gün ossuruyorsun ossuruğun ozan tabakasına roketen hızlı çıkıyor evrene karışıyor haberin yok yane
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu da nedirki hic birsey degil Chp ve KK coktaaaaaan oralara gidip geldiler.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    421 gün sürecek bir yolculuk hız sabit kalırsa tabi. geri gelişinde umarım Akbil’i falan vardır ya değilse yaya olarak o yol çekilmez arkadaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı