Kilis'e mobil ameliyathane gönderidi

Kilis Devlet Hastanesi'nin çatısındaki yangından sonra bölgede acil çözümler için harekete geçildi.

Kilis'e mobil ameliyathane gönderidi
Kilis'e mobil ameliyathane gönderidi
GİRİŞ 03.09.2014 12:00 GÜNCELLEME 03.09.2014 12:00

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim Topatan, hastanenin çatısında çıkan yangının ardından Sağlık Bakanlığının acil durumlar için mobil ameliyathane gönderildiğini söyledi.

Topatan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün hastanenin çatı katında izolasyon çalışması sırasında yangın çıktığını anımsattı.

Yangın esnasında hastaların 20 dakika içerisinde tahliye edildiğini belirten Topatan, yoğun bakımdaki hastaların Gaziantep'teki çeşitli hastanelere sevk edildiğini ifade etti.

Yangından dolayı ameliyathane ve yoğun bakım ünitesinde hasar oluştuğunu vurgulayan Topatan, acil servis ve kliniklerin dün akşam itibariyle çalışmaya başladığını kaydetti.

Teknik incelemenin ardından hasar gören yerlerin en kısa zamanda faaliyete geçirileceğini aktaran Topatan, "Sağlık Bakanlığı tarafından acil durumlar için mobil ameliyathane gönderildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Mersin ve Kilis ekipleri ameliyathaneyi bahçedeki prefabrike hastanenin yanına kuruyor" dedi.

Kilis Devlet Hastanesi çatısında dün henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına almıştı. Yangın nedeniyle tedavi gören hastaların bir kısmı tahliye edilirken, kimileri de çevre illere sevk edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması