Evleri kül olan Suriyeli aile sokakta kaldı

Suriye’den gelen 12 kişilik mülteci ailenin evi, yangında harabeye döndü. Sokakta kalan aile, yardımseverlerin uzatacağı eli bekliyor.

Evleri kül olan Suriyeli aile sokakta kaldı
Evleri kül olan Suriyeli aile sokakta kaldı
GİRİŞ 23.01.2015 10:47 GÜNCELLEME 23.01.2015 10:47

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Konya’ya yerleşen Suriyeli aile, evlerinde çıkan yangından dolayı oldukça zorlu günler geçiriyor.

Olay Konya Merkez Meram ilçesi Abdülaziz Mahallesi, Şair Gufrani Sokak’ta ikamet eden Suriyeli mültecilerinin evinde meydana geldi. Mutfak tüpünden kaynaklı olduğu tahmin edilen yangın sonucunda, harabeye dönen ev yaşanmayacak durumda...

Yangında vücudu büyük ölçüde zarar gören aile fertlerinden Alaa Edin Almostafa konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çaresiz olduklarını dile getiren Almostafa, “Suriye’den gelirken üzerimizdeki elbiselerden başka bir şeyimiz yoktu. Geldiğimiz araba vardı sadece, onu da parasızlıktan dolayı satmak zorunda kaldık. 400 lira kira ödüyoruz. Evde 12 kişi kalıyoruz. Elektriği, suyu, sobası olmayan ve yıkılmak üzere olan bu evde, Ahde Vefa Derneği’nin vermiş olduğu birkaç eşyayla ve desteklerle hayata tutunuyorduk. Evimizin babası hasta, çocuklar çok küçük. Çıkan yangın sonucunda neredeyse bütün eşyalarımız yandı. Şu an evin üst katını hiçbir şekilde kullanamıyoruz. Ben eşyaları kurtarmak için yangının içine girince vücudum önemli derecede hasar gördü. Ambulans yetişti ve beni hastaneye götürdü sağ olsun. Şu an çok zor bir durumdayız. Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz.

Başımızı sokacak bir ev, misafirhane veya kurum bulmalarını, bize yardım etmelerini istiyoruz. Bu ağır kış şartlarında burada yaşamamız mümkün değil. Bize yardım yapan Ahde Vefa Derneği’ne teşekkürü borç bilirim. Sadece bir yerin desteğiyle olmaz, diğer yetkili kurumların sesimizi duymalarını ve bizi buradan kurtarmalarını istiyoruz. Altı tane küçük çocuk var, onlar acıyla gözümün içine baktıklarında, hiçbir şey yapamadığım için çıldırıyorum. Bu üzüntü beni mahvediyor.

Bu zamana kadar evin erkekleri olarak ufak tefek işlerde çalışarak evi geçindirdik ama bundan sonrasına gücümüz yetmez. Bize yaşanacak bir yer olması lazım ki kendimizi toparlayabilelim. İnsanlık hala ölmedi, bu haber ile bizden haberdar olan vicdan sahibi yetkililerimizin bize sahip çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

KAYNAK: ZEDHABER -HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!