Otelini 5 yıldır kimsesiz çocuklarla açıyor

Bodrum'un Bitez beldesinde faaliyet gösteren bir apart otel, 5 yıldır sezonu kimsesiz çocuklarla açıyor. Ankara'daki Sevgi Evlerinde kalan başarılı 10 öğrenci, hayırsever bir ailenin otelinde bir hafta tatil yapıyor.

Otelini 5 yıldır kimsesiz çocuklarla açıyor
Otelini 5 yıldır kimsesiz çocuklarla açıyor
GİRİŞ 05.06.2013 19:13 GÜNCELLEME 05.06.2013 19:13

Ankara'daki sevgi evlerinde kalan ve eğitim gördükleri kurumlarda başarı gösteren, 11-12 yaşlarındaki çocukların arasından seçilen 5 kız ve 5 erkek öğrenci, bir hafta boyunca Bitez'deki apart otelde doyasıya eğleniyor. Kimsesiz çocuklar, Bitez, Konacık ve Bodrum belediyelerinin ve bazı işletmelerin desteğiyle Bodrum'da çeşitli aktivitelere de katılma şansı buluyor. 

Otel Sahibi Satı Gülsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir etkinliğe, işletmeyi açmaya hazırlandığı dönemde karar verdiğini söyledi. Gülsoy, ''İçimden, (Ben burayı bitirir, tamama erdirirsem, kimsesiz çocukları burada bir hafta ağırlayayım) dedim. Ölene kadar ama ben ölünce onu yaparlar mı yapmazlar mı bilmem. Ama yapmalarını da tavsiye ederim" dedi.

Apart otelin işletmesinde annesine yardımcı olan Sultan Çetin ise ilk misafirlerini 2009 yılında ağırladıklarını ve 5 yıldır bu sosyal sorumluluk projesini belediyeler ve esnafın desteğiyle yürüttüklerini anlattı. Çetin, ''Devletin çocukları, devletin şefkat gösterdiği, baktığı, değer verdiği çocuklar bizim de çocuklarımız. Onlara sahip olmalıyız. Onlar bizim emanetimiz, onları korumalıyız. O çocukların gözlerindeki sevgiyi bir görseniz anlatamam ben size'' diye konuştu.

Yıl boyunca çalışarak derslerinde başarılı olan ve Bodrum tatili için seçilen Rabia Kalkan, derslerine çok çalıştığını ve Bodrum'a gelmeye hak kazandığını söyledi. Bodrum'da çok eğlendiğini belirten Kalkan, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Başarılı öğrencilerden İzzet Yıldız ise ''Ankara Sevgi Evlerinde kalıyorum. Derslerime çok iyi çalıştım. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız