Askerde okuma-yazma öğrendi: Ufkum değişti

Aydın'ın Çine ilçesinde askerlik yapan Süleyman Köroğlu okuma-yazma öğrendi

Askerde okuma-yazma öğrendi: Ufkum değişti
Askerde okuma-yazma öğrendi: Ufkum değişti
GİRİŞ 17.05.2014 14:17 GÜNCELLEME 17.05.2014 14:17

Aydın Çine İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan Adıyamanlı Süleyman Köroğlu (25), okuma yazmayı öğrendi. Köroğlu çok mutlu olduğunu ifade ederek, hayatının değiştiğini söyledi.

Çine İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Atintaş'a okuma ve yazma öğrenmeyi istediğini dile getiren Köroğlu, Çine Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazma kursuna başladı.

Burada okuma ve yazmanın yanı sıra 4 işlemi de öğrenen Köroğlu, maddi yetersizlikler nedeniyle küçük yaşta çalışmaya başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir gün rahatsızlanarak hastaneye gittiğimde fotokopi çektirmemi istediler. Ben okuma yazma bilmediğim için fotokopi bölümünü bulamadım ve eve döndüm. Evde fenalaştım tekrar hastaneye kaldırdılar. Apandisimin patladığı ortaya çıktı. Eğer biraz daha geç gelsem, ölecekmişim. Okuma yazma bilmememin bu güne kadar çok zararını yaşadım."

Evli iki çocuk babası Köroğlu, "Çocuklarım henüz okula başlayacak kadar büyük değiller. Onların okuması ve bilgili olmaları için her şeyi yapacağım. Benim çektiğim sıkıntıları çocuklarımın çekmesine asla izin vermeyeceğim" dedi.

Ufkum açıldı

Kendisinin okuma yazma talebini geri çevirmeyen Çine İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Atintaş'a teşekkür eden Köroğlu, "Komutanım beni buraya göndermeyebilirdi. Komutanıma ve bana okuma yazma öğretimi veren Aziz hocama çok teşekkür ediyorum. Artık ufkum açıldı, her şeyi daha kolay öğreniyorum. Hayatım kolaylaştı. Çok mutluyum. Artık kendi işimi kendim görebiliyorum. Eskiden bir çok şeyi okuma yazma bilenlere sorardım" diye konuştu.

Köroğlu'na okuma yazma öğreten Aziz Kaymaz da, "Süleyman'ı bu isteğinden ve azminden dolayı çok mutluyum. Onun hastane macerası beni de çok etkiledi. Süleyman'ın bu isteği ve başarısı okuma yazma bilmeyen herkese örnek ve güç olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?