Emekli öğretmenlerden herkese ders olacak girişim

Kırşehir'de 9 emekli öğretmen, Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen işyerinde yaptıkları gözlemeleri satarak, üniversitede okuyan 70 öğrencinin eğitimine destek oluyor.

Emekli öğretmenlerden herkese ders olacak girişim
Emekli öğretmenlerden herkese ders olacak girişim
GİRİŞ 27.05.2014 09:38 GÜNCELLEME 27.05.2014 09:38

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şube Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, 4 yıldır Ahi Çarşısı yanındaki Ahi Sokağı'nda yaptıkları gözlemeleri satarak, geliriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olduklarını söyledi.

Yazın çalışarak kazandıklarını kışın öğrencilere burs olarak vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyüksaraçoğlu, ömürleri yettiğince bu işi devam edeceklerini belirtti.

Sırayla çalışarak, gözlemeleri hem yaptıklarını hem de servis ettiklerini anlatan Büyüksaraçoğlu, şunları söyledi:

"Yazın burada arkadaşlarla beraber çalışıyoruz. Dernekte yönetim kurulu üyesi olarak 9 kişi bu işi yapıyoruz. Hepimiz emekli öğretmeniz. Sırayla çalışarak bu işleri yürütüyoruz. Gözlemenin yanı sıra börek, çeşitli gıdalar, yöresel yemekler de var. Bunların geliri ile de üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Şu an 70 öğrencimiz var burs alan. Öğrencilerin hesaplarına her ay bankadan paralarını düzenli olarak yatırıyoruz. Burslar eğitim öğretimin olduğu 8 ay boyunca devam ediyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması