Necla Nazır'ı dine döndüren rüya

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Necla Nazır, iç dünyasında kopan fırtınayı ve tasavvufa yönelişini anlattı. Nazır'a göre başörtüsü dinin olmazsa olmazı. İşte bir rüya ile başlayan öykü

Necla Nazır'ı dine döndüren rüya
Necla Nazır'ı dine döndüren rüya
GİRİŞ 01.12.2005 09:35 GÜNCELLEME 01.12.2005 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak'tan Ayşe Olgun'a konuşan ünlü oyuncu Necla Nazır, tasavvufa nasıl adım anlattığını anlattı. İşte ünlü oyuncunun açıklamaları...


Fatiha okumadan kızımı evden asla çıkarmam


Yeşilçam’ın utangaç liseli kızı Necla Nazır, şimdi kızını büyüten bir anne. Ve bir anne olarak görevini “Onu Allah sevgisiyle büyütmeye çalışıyorum” diye dile getiriyor.


Henüz 16 yaşındayken “sinema güzeli” olarak tanıdık onu. Ardından Yeşilçam’ın güzel ve masum yüzlerinden biri haline geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışırken bir anda Türk halkının gönlüne yerleşen genç oyuncu, bu şöhrete hiç alışamadı. Düşünen ve hisseden bir genç kız olarak, yaldızlı dünyanın arkasında yaşananları içine sindiremeyince tercihini “annelikten” yana kullandı.


RÜYANIN İZİNDE





Kızı Tuğçe’yi dünyaya getirdikten sonra tasavvufla tanışan Necla Nazır, önce Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmiş, ardından namaz kılmaya başlamış. Bunun nedenini, “küçük yaştan beri görmeye başladığı mistik rüyaların izinde gitmesine” bağladığını anlatıyor. Sinemanın renkli hayatının kendisini içine almadığını, sadece geçim derdiğiyle o ortamda bulunduğunu söyleyen Nazır, bunun sebebini de çocukluğundan beri düşkün olduğu evliyaların manevi etkisiyle açıklıyor: “Ünlü olduğum ilk zamanlarda bir rüya görmüştüm. Ayakları yeryüzünde, başı gökyüzüne uzanan bir adam elimden tutup beni yukarı çekti. ‘Siz kimsiniz?’ dedim. ‘Zamanı gelince öğreneceksin’ dedi. Sinemayı bıraktığımda rüyamda bahsedilen ‘zaman’ gelmişti.”


Kızı Tuğçe’den örnek vererek, anne-babaların, çocuklarını kötülükten korumak için öncelikle onlara dini bilgilerini doğru ve yeterli bir şekilde vermeleri gerektiğini vurguluyan Nazır şöyle konuşuyor: “Her pazar çocuklarının ellerinden tutup kiliseye giden Avrupalılar gibi bizim de çocuklarımızın elinden tutup camilere götürmemiz gerek. Çocuklarımıza Allah’ı sevdirirsek onları ancak o zaman kötülüklerden korumuş oluruz. Kendi öz kimliklerinden ve manevi bağlarından kopmalarını engellemiş oluruz.”


Kızı Tuğçe’yi hem dini hem de kültürel değerlerimizin ışığında bir eğitimden geçirdiğini, onu iyi bir kul olarak yetiştirme gayretinde olduğunu ifade eden Nazır, “Elhamdülillah anne olarak bu konuda üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. Okula gönderirken Fatiha ve Ayet-el Kürsi okumadan evden çıkarmam” diyor.


EŞARP DA OLUR ŞAPKA DA


“Kur’an’ı anlayarak okursan örtünmen gerektiğini anlarsın” diye konuşan Nazır, yaşadığı bütün bu değişimi “Bunlar benim fıtratımda vardı” diye açıklıyor. Saçını göstermeyecek şekilde örtündüğünü ama gittiği ortama göre saçlarını bazen eşarpla bazen de şapkayla kapattığını söyleyen Nazır, tesettüre uygun kıyafet bulmada zorlanınca kendi kreasyonunu kendisinin oluşturduğunu ifade ediyor. Nazır, bir noktaya da dikkat çekiyor: “Örtüyü aynı zamanda kalbe de çekip, kalbi kötülüklere karşı korumak gerekiyor.”

YORUMLAR 1
  • Orhan Kaplanlıoğlu 2 gün önce Şikayet Et
    Rabbım tüm kullarına aynı hidayeti verir inşaAllah kurtuluş İSLAMDA ALLAHIN EMRİNDE YANİ (ŞERİAT) ALLAHIN ANAYASASINDA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti