Bunu yapan insan olamaz!

Samsun'da, doğuştan felçli 8 yaşındaki Zeynep Uysal'ın tekerlekli sandalyesi çalındı.

Bunu yapan insan olamaz!
Bunu yapan insan olamaz!
GİRİŞ 28.12.2015 18:30 GÜNCELLEME 28.12.2015 18:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan ev kadını Hülya ve polis memuru 33 yaşındaki Özkan Uysal çiftinin doğuştan bedensel engelli olan 2. sınıf öğrencisi kızları Zeynep, ailesiyle birlikte hafta sonu Batı Park'a piknik yapmaya gitti. Pikniğin ardından eve dönen aile, kızlarını otomobile bindirirken tekerlekli sandalyeyi almayı unuttu. Eve döndüklerinde araçta tekerlekli sandalyenin olmadığını fark eden baba Özkan Uysal, hemen piknik yaptıkları bölgeye gitti. Anack tekerlekli sandalyeyi bulamadı.

Anne Hülya Uysal, tekerlekli sandalyenin yurt dışında yaşayan hayırsever bir işadamının Zeynep'e özel olarak yaptırıp gösterdiğini belirterek, "Biz piknik dönüşü tekerlekli sandalyenin olmadığını farkettik. Eşim benim araca koyduğumu düşünmüş, aynı şekilde bende onun aldığını düşünmüştüm. Sandalyenin olmadığını farkedince hemen gittik ama yerinde bulamadık. Kızım daha önce tekerlekli sandalyeye binmek istemiyordu. Ona özel olarak yaptırılıp gönderilmişti. Çalınmış olabileceği ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Ama kim aldıysa hemen getirirse çok mennun oluruz" dedi.

Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Dans Grubu'nda da yer alan Zeynep Uysal, "Ben o sandalye ile dans ediyordum. Okula gidiyordum. Tekerlekli sandalyemi geri istiyorum. Eğer getirirlerse babam onlardan şikayetçi olmayacak. Dans ediyordum ama şimdi sandalyem olmadığı için dans edemiyorum" diye konuştu.

Zeynep Uysal, 24 Aralık'ta Samsun'da düzenlenen 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci' konulu sivil toplumla diyalog toplantısında AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da bulunduğu toplantıda sahnede gösteri yapıp, hatıra fotoğrafı çekinmişti.
 

YORUMLAR 8
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaza ,,yorumcu senin kim olduğunu bilmiyor zannetme" Gerği yapilacak, bekle göreceksin.
    Cevapla
  • Gale 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaza lakapli ama zazalarin yüz karasi yorumlarına dikkat et. Turkiye halki sana bol gelmiş anlaşılan.
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiye halki hirsizligi karpuz selim handan orenmis .
    Cevapla
  • şanzımancı 8 yıl önce Şikayet Et
    ben ona sandalyeli araba almak istiyorum
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapanın Allah belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması