2018 hac gidiş-dönüşleri ne zaman? Hac ek kayıtlar sona erdi mi?

Hac ibadetini yerine getirmek üzere kuraya katılan hacı adayları için kesin kayıt tarihi sona erdi. 80 bin hacı adayı için hazırlıklar devam ederken, ek kontenjanlara kayıt yaptıracak olan adaylar için de süre nihayete erdi. Peki, 2018 hac gidiş-dönüşleri ne zaman? Hacı adaylarının dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

2018 hac gidiş-dönüşleri ne zaman? Hac ek kayıtlar sona erdi mi?
2018 hac gidiş-dönüşleri ne zaman? Hac ek kayıtlar sona erdi mi?
GİRİŞ 20.03.2018 13:43 GÜNCELLEME 20.03.2018 13:43

Kutsal topraklara gitmek için kuraya giren hacı adayları için kesit kayıt hakkı kazananlar 1 Şubat'ta açıklanmıştı. Hac farizalarını gerçekleştirmek üzere bekleyen hacı adaylarından kesin kayıt hakkına sahip olanlar için kayıt süreci de 16 Şubat günü sona erdi. Bu tarih içinde kayıt yaptırmayanlar hakkını kaybederken, boş kalan kontenjanlar için yedek listesinden kura sırası baz alınarak yeni kayıtlar alındı. Peki, 2018 hac yedek kontenjan kayıtları ne zamana kadar devam edecek? Hac yedek kontenjan kayıt sonuçları açıklandı mı? İşte, 2018 hac gidiş-dönüşü, konaklama durumu, hac fiyatları ve hacı adaylarının dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili tüm merak edilenler...

2018 HAC YEDEK KAYITLARI NE ZAMAN?

 

 

80 bin hacı adayı kutsal topraklara gitmek ve hac görevini yerine getirmek için kesin kayıtlarını tamamladılar. 16 Şubat gününde sona eren kesin kayıt sürecinde kayıt yaptırmayan hacı adayları kayıt haklarını kaybettiler. Kayıt yaptırmayanların yerine boş kalan kontenjanlara yedek listesinden yakın olan hacı adayları kesin kayıt yaptıracaklar. 2018 hac kurası yedek listesi sıralaması baz alınarak yapılacak olan ek kontenjan kayıtları 22 Şubat tarihinden başlayıp 02 Mart 2018 tarihinde sona erdi. Kesin kayıtlarına sona ermesinin ardından hacı adaylarının hazırlık süreci başladı.

2018 HAC GİDİŞ- DÖNÜŞÜ HANGİ TARİHLERDE?

Toplam konaklama için belirlenen zaman dilimi, uçak programı doğrultusunda en fazla 35 gün olacaktır. Şayet, toplam konaklama süresi uzadığı takdirde hacı adaylarından ek bir ücret kesinlikle alınmayacaktır ve toplam konaklama süresinin kısalması halinde de hacı adaylarına herhangi ücret iadesi gerçekleştirilmeyecektir.

2018 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

1 SAR= 0,998128532 Türk Lirası 

-2 kişilik odada kişi başı ücret 20.680 SAR,

-3 kişilik odada kişi başı ücret 17.695 SAR, 

-4 kişilik odada kişi başı ücret 15.480 SAR,

-0-2 yaş arası bebeklerin konaklama ücreti 2.975 SAR,

-3-6 yaş arası çocukların konaklama ücreti -10.000 SAR'dır.

HACI ADAYLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2018 Diyanet hac kılavuzuna göre hacı adaylarının bu hususlara dikkat etmesi gerekiyor;

Kesin kayıt hakkı elde edenler "2018 yılı kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini internet üzerinden veya Müftülüklerden belge talebi esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonuna SMS'te belirtilen şifre ile "Diyanet Organizasyonu" veya "Acenta  Organizasyonu" seçilerek belirlenen kontenjan oranları dâhilinde alabileceklerdir.

• Diyanet organizasyonunu tercih eden hac yolcularımız kayıtlarını müracaat ettikleri il müftülüklerinden tercih ettikleri hac konaklama türüne göre oda kapasitelerine ve
belirli oranlarda 2-3 veya 4 kişilik oda tercihlerini ve gitmek istedikleri havalimanını seçecek ve ilgili bankalara konaklama türüne ait hac ücretini belirtilen süre içerisinde peşin olarak yatırarak kayıtlarını tamamlayacaklardır.

• Hac ücretinin tüm taksitlerinin ilk hac çıkıș tarihi (17.07.2018) itibariyle ödenmesi durumunda Albaraka Türk, Vakıf Katılım ve Kuveyt Türk Katılım Bankalarının tüm şubelerinde 6 taksite kadar masrafsız ve vade farksız olarak taksitlendirme imkânı sunulmaktadır.

• Acenta organizasyonunu tercih eden hac yolcuları Başkanlığımız ile sözleşme imzalayan acentalardan birisini seçerek kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptıracaklardır. Başkanlığımızca sözleşme imzalayan acentaların listesi http:// hac.diyanet.gov.tr adresinden öğrenilebilecektir.

• Yolcular kayıt yaptırdıkları müftülükten kendilerine verilecek kitap ve malzemeleri teslim alacaklardır.

• Kesin kayıt yaptıran yolcular müftülüklerce düzenlenecek “ Hac Hazırlık Kursu ”na ve kâfile bașkanlarınca düzenlenecek “Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı”na mutlaka
katılacaklardır.

• Yolcular müftülüklerin yönlendirmesi doğrultusunda belirlenen tarihlerde menenjit aşısını yaptıracaklar ve aşı kartlarını yanlarında bulunduracaklardır.

• Yurtdışı çıkış harcını kendileri ödeyecekler ve çıkış esnasında ibraz etmek üzere yanlarında bulunduracaklardır.

• Havalimanlarına intikallerin genelde karayoluyla yapılacağını dikkate alarak kesin kayıt esnasında uçuş için kendilerine en yakın havalimanını tercih etmelidirler.

• Çalınma ve kaybolma ihtimalini dikkate alarak yanlarında fazla miktarda para ve değerli eşya bulundurmamalıdır.

• Suudi Arabistan’da özel ihtiyaçları için harcayacakları paralarını Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesindeki ilgili Hac Emanet Kurumsal hesabına Suudi Arabistan Riyali (SAR) cinsinden yatırabilirler. Ayrıca Türkiye’deki yakınları yolcunun T.C. Kimlik Numarası, ad ve soyad bilgilerini yazdırarak bu hesaba para yatırabilirler.

• Kaldıkları otel veya binayı bulamadıkları durumlarda “Hac Kimlik Kartı”nın arka kısmında yer alan telefon numaralarını arayarak bulundukları konumu ilgililere bildirmelidirler.

• Uçak veya servis otobüslerine biniş ve inişlerde acele etmemeli, görevlilerin uyarılarına dikkat etmelidirler. Özellikle Mescid-i Haram’da namaz çıkışlarında meydana gelen ve servis araçlarında yaşanan izdihama maruz kalmamak için Harem-i Şerif’te bir müddet daha ibadetle meşgul olmak yerinde olacaktır.

• Serbest bagaj hakkını aşan ağırlıktaki bagajların ücreti havayolu şirketlerince yolculardan tahsil edilecektir.

2018 HAC BROŞÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler