Sevda Aydan kimdir? Sevda Aydan'ın oğulları Efe ve Ege Aydan kimdir?

Kaynanalar dizisinin Tijen'i karakteri ile tanıdığımız başarılı sanatçı Sevda Aydan hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan Sevda Aydan'ın cenazesi yarın Alaçatı Mezarlığı'na defnedilecek. Peki Sevda Aydan kimdir? Sevda Aydan'ın oğulları Efe ve Ege Aydan kimdir?

Sevda Aydan kimdir? Sevda Aydan'ın oğulları Efe ve Ege Aydan kimdir?
Sevda Aydan kimdir? Sevda Aydan'ın oğulları Efe ve Ege Aydan kimdir?
GİRİŞ 07.04.2018 09:35 GÜNCELLEME 07.04.2018 09:35

Bir döneme damgasını vuran Kaynanalar dizisinin Tijen'i olarak tanınan opera sanatçısı, oyuncu, ressam Sevda Aydan hayatını kaybetti. Bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren oyuncunun cenazesi Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Alaçatı Mezarlığına defnedilecek. Sevda Aydan kimdir? Hayatı ve biyografisi...

sevda aydan

 

 

SEVDA AYDAN KİMDİR?

Sevda Aydan, 1930 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1951 ve 1953 yıllarında Ankara Devlet Konservatuarı Şan ve Opera Bölümlerinden mezun olmuş, Ankara Devlet Operasında Traviata operasıyla sanat hayatına atılmıştır. Başarılı sanatçı Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynamıştır.

Sevda Aydan, 1962'de Rusya'nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Bakü operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. 1964'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden ayrılan sanatçı, çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği üzerine çalıştı. 

sevda aydan

Türk televizyon dünyasında, Türkiye'nin ilk stil com dizisi niteliği taşıyan Kaynanalar'da Tijen karakterini canlandırarak tanınmıştır.

Sevda Aydan, eski milli basketbolcu Efe Aydan ile dizi ve sinema oyuncusu Ege Aydan'ın annesidir.

Sevda Aydan'ın rol aldığı sinema ve diziler;

Solgun Bir Sarı Gül - Sinema Filmi - 1996

Kaynanalar (Tijen Hakmen) - TV Dizisi - 1988

Evlidir Ne Yapsa Yeridir (Lamia) - Sinema Filmi - 1978

Teşekkür Ederim Büyükanne (Feriha) - Sinema Filmi - 1975

Kaynanalar (Tijen Hakmen) - Sinema Filmi - 1975

Hayret 17 - Sinema Filmi - 1975

Bak Yeşil Yeşil (Tijen Hasanoğlu) - Sinema Filmi - 1975

ege aydan

EGE AYDAN KİMDİR?

Ege Aydan, 15 Haziran 1958 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Büyük sanatçı Sevda Aydan'ın oğlu ve başarılı basketbolcu Efe Aydan'ın kardeşidir. Küçüklüğünden beri annesine çok bağlı yetişen Ege Aydan, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi İstanbul da okumuştur. Daha sonra ise sanat eğitimi almak için bale eğitimine başlamıştır. Bale için boyu çok uzun olan Aydan bale eğitimini bırakmak zorunda kaldı. Ardından Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde eğitimini tamamlayarak oyunculuk kariyerine adım attı.

Ege Aydan, bir çok sinema ve dizi projesinde yer alarak ekranları tanınan ve sevilen yüzü haline geldi. Ayrıca küçük yaştan itibaren resimle de ilgilenen başarılı sanatçı ilk resim sergisini 1982 de Ankara’da açmıştır. 1980’li yıllarda yaptığı resimleriyle Avrupanın ilk 10 ressamı arasına girmeye hak kazandı. Sanatçı resimlerinde ağırlıklı olarak aşk, özlem yanlızlık gibi konuları işlemiştir.


efe aydan

EFE AYDAN KİMDİR?

Efe Aydan, 1955 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Büyük sanatçı Sevda Aydan'ın oğlu, sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan'ın abisidir.

Efe Aydan, basketbola 16 yaşında Galatasaray’da başlamış Eczacıbaşı, Efes Pilsen, Fenerbahçe, Beşiktaş, ve Tofaş gibi başarılı takımlar da oynamıştır.

Efe Aydan, basketbol yaşamı boyunca 6 kez Türkiye Şampiyonluğu, 2 kez Balkan Şampiyonluğu, 1 kez İslam Oyunları Şampiyonluğu, 1 kez Akdeniz Oyunları ikinciliği ile Avrupa Gençler Turnuvası’nda ikincilik yaşadı. 1981 yılında Avrupa Karması’na seçildi ve böylece ancak Avrupa’nın en seçkin basketbolcularının katılabildiği Avrupa Karması’nda yer alan ilk Türk basketbolcu oldu. Aydan, bu arada Jüventus Takımı’na karşı oynayan karmada başarılı oyunuyla dikkat çekti.

Efe Aydan, Türk Milli Basketbol Takımı’nda en fazla oynayan (217) ve en fazla (89 kez) kaptanlık yapan sporcu unvanına sahiptir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma