2018 Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan ayına çok az bir zaman kala Müslümanlar için büyük önem arz eden Kadir Gecesi'nin ne zaman ihya edileceği büyük merak konusu oldu. Peki 2018 yılı itibariyle Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir gecesi Haziran'ın kaçına denk geliyor?

2018 Kadir Gecesi ne zaman?
2018 Kadir Gecesi ne zaman?
GİRİŞ 11.06.2018 10:00 GÜNCELLEME 11.06.2018 11:38

İslam dünyasını için en önemli günlerin başında yer alan Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek  On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının en büyük önemi Kur'an'ın bu ayda nüzuludur. Kadir gecesi, Kadir Suresi'nde bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmiştir. Bu gecede yapılacak ibadetler, diğer günlerde yapılan ibadetlerden çok daha faziletlidir. Ramazan ayına çok az bir zaman kaldığı şu günlerde milyonlarca Müslüman 2018 yılı itibariyle Kadir Gecesi'nin tarihini merak ediyor. Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre Kadir Gecesi'nin net tarihi belli oldu.

Resimli Kadir Gecesi mesajları! 10 Haziran Kadir Gecesi sözleri

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayının başlangıç tarihini açıklamasının ardından gözler Kadir Gecesine çevrildi. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.

KADİR GECESİNİN ZAMANI
 
Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan'ın yirmi yedinci gününün gecesinde olma ihtimali yüksektir. HZ Muhammed (S.A.V) Kadir gecesinin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" emiştir

KADİR GECESİ OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
 
1- Denizlerin suyu bir an tatlılaşır.
 
2- Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. bulut yoktur. Yağmur ve rüzgar yoktur.
 
3- Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.
 
4- Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen alimler de olmuştur.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer