Kanaldaki görevinden alınan Şirin Payzın kimdir? Hakkında bilinmeyenler

CNN Türk ekranlarında ''Ne Oluyor?'' isimli programın sunuculuğunu üstlenen Şirin Payzın'ın görevinin sonlandırıldığının açıklaması gerçekleştirildi. Peki, CNN Türk yönetimi tarafından yollarını ayırdığı duyurusu yapılan Şirin Payzın kimdir? Sunucu kimliğinin yanı sıra gazeteci Şirin Payzın aslen nereli, kaç yaşındadır?

Kanaldaki görevinden alınan Şirin Payzın kimdir? Hakkında bilinmeyenler
Kanaldaki görevinden alınan Şirin Payzın kimdir? Hakkında bilinmeyenler
GİRİŞ 10.09.2018 13:47 GÜNCELLEME 10.09.2018 13:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Doğan Medya Grubu'nun yönetimini Demirören Holding'in devralmasının akabinde, köklü değişikliklere gidilmesiyle birlikte Şirin Payzın'ın kanaldaki görevine son verildi. CNN Türk ekranlarında; yaşam, spor, ekonomi, siyaset ve dünyadan gelişmelerin aktarıldığı ''Ne Oluyor?'' adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu icra eden Şirin Payzın ile yollarını ayırdı. Konuya ilişkin CNN Türk yönetimi tarafından, gazeteci ve sunucu Şirin Payzın'ın görevinin sonlandırıldığının açıklaması gerçekleştirildi. Bu gelişmelerin hemen akabinde, Şirin Payzın'ın kim olduğu, hayatı ve kariyerine dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, televizyon dünyasında pek çok programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Şirin payzın kimdir? Aynı zamanda muhabir olmasıyla da tanınan Şirin Payzın aslen nereli ve kaç yaşındadır?

ŞİRİN PAYZIN KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 

 

Şirin Payzın, 1968 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi. Fransızca ve İngilizce dil bilgisi olan Şirin Payzın, baba tarafından Kırım göçmenidir.

İstanbul Üniversitesinde Filoloji bölümünde yarım dönem okumasının ardından Ankara‘da Bilkent Üniversitesine geçerek, Sanat Tarihi ve İşletme eğitimi aldı.

Üniversite eğitimini New York‘da New York Üniversitesi‘nde tamamlayarak mezun olan Şirin Payzın, okul eğitiminin bitmesinin ardından Birleşmiş Milletler‘deki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde çalışmaya başladı.

Babası gazeteci Nizam Payzın ve büyük teyzesi Behice Boran olan Şirin Payzın, lelevizyoncu Ufuk Güldemir‘in yönlendirme sonucunda Türkiye’ye yerleşme kararı alarak televizyonculuk görevini icra etmeye başladı.

Bir dönem Show TV‘de göreve getirilen Şirin Payzın, 1994-1999 tarihlerine gelindiğinde ATV Ana Haber Bülteni’nde ‘’Diplomasi Muhabirliği’’ görevini yürüttü.

ATV ve Sabah Gazetesi için gittiği yurt dışında gerçekleştirdiği pek çok haber esnasında devlet başkanları ile birlikte özel röportajlar yaptı. 1997 tarihinde Libya Lideri Muammer Kaddafi ile gerçekleştirdiği özel röportajla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ”Yılın Röportajı” ödülünü almaya layık görüldü.

şirin

1999 tarihinde kurulduğu CNN TÜRK kanalında, ‘’Kıdemli Diplomasi Muhabiri’’ unvanıyla görevini sürdürdü. 2002 yılının eylül ayına dek bu görevini yürüten Şirin Payzın, 2001 tarihinde “Dünyada Bugün” isimli programı hazırlayarak sunuculuğunu üstlendi. Aynı zamanda CNN TÜRKe ekranlarında “Yeni Gün Hafta Sonu”nu adlı programı hazırlayıp sunmuştur ve muhabirlik görevine de devam etmiştir.

Muhabirlik görevi boyunca Pakistan‘daki askeri darbe, AB Helsinki Zirvesi, İsrail‘de ikinci intifada, İran‘da seçimler, Bağdat‘ta yaşanan krizler, 11 Eylül sonrası New York‘ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu da dahil olmak üzere, sıcak haberleri CNN TÜRK adına yerinde izledi.

Ankara’da diplomasi muhabiri olarak Türk dış politikasına dair haberler ve röportajlar yapan Şirin Payzın, 2003 tarihinin Mart ayında başlayan, Irak Savaşı sırasında TRT adına İran‘a gitti ve buradan özel bir program hazırlayarak sundu.

2001 tarihinde “Dünyada Bugün” isimli programını hazırladı ve sundu. Irak’tan izlenimlerini “Perspektif” programı için belgesel olarak hazırladı.

Son olarak Şirin Payzın, siyasette, ekonomide, gündelik yaşamda, sporda ve dünyada yaşanan gelişmelerin ele alındığı “Ne Oluyor?” programı ile CNN Türk'te yayın hayatına devam etti.

Ödülleri :

1997 – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ”Yılın Röportajı” ödülü – Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajla 
2004 – Metin Göktepe Yılın Görüntülü Haber Ödülü – “Hepsi Birer Güldünya” belgeseliyle

şirin payzın

YORUMLAR 22
  • Kismet eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurekli bir gazeteci helal olsun behice hanimimda yegeni daha ne olsun kismet eren
    Cevapla
  • Fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalamayn art niyetli insanlar yillarin emegi soz konusu saygisiz kendini bilmz insanlar
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Getirecekleri kişileride izler verilen kararın ne kadar gerçekçi doğru olduğuna bakarız
    Cevapla
  • CAN BAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kötü haber arasında bulduğum en iyi haber Hiç üzülmedim bilakis geç kalınmış bir durum TETİKÇİ HABERCİ
    Cevapla
  • Haydoo 5 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin hayrına ağzından olumlu tek laf çıkmayan, batı hayranı biri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...