67 yıllık gizli hazine bulundu Galeri

Dünyanın 8. harikası olarak tanımlanan Kehribar Oda Almanya'da bulundu. Rusların kayıp hazinesi 67 yıl sonra Deutschneudorf’taki insan yapımı bir mağaradan çıktı.

67 yıllık gizli hazine bulundu Galeri
67 yıllık gizli hazine bulundu Galeri
GİRİŞ 21.02.2008 11:55 GÜNCELLEME 21.02.2008 11:55

Nazi askerlerince yağmalanmadan önce dünyanın sekizinci harikası olarak gösterilen Kehribar Odası bunca zamandır bir mağarada saklanıyormuş. Hazine avcısı Almanya’daki bir köyde kayıp odanın parçalarını buldu.

Ömrünü dünyanın sekizinci harikası olarak tanımlanan Kehribar Odası’nı bulmaya adayan hazine avcısı Christian Haustein, sonunda muradına erdi. Rusya’nın kayıp hazinesi 67 yıldır saklandığı Alman kasabası Deutschneudorf’taki insan yapımı bir mağaranın içinden gün ışığına çıkıyor. 1941’de Naziler tarafından istila edilen St. Petersburg’taki Katerina Sarayı’nın en ünlü bölümü olan Kehribar Odası adını duvarlarındaki altın üzerine kehribar süslemeleri yüzünden almıştı.


RUSLARIN KAYIP HAZİNESİNİ BULMAK İÇİN YAPILAN ÇALIŞMANIN SON FOTOĞRAFLARI

EN AZ İKİ TON ALTIN SAKLI

Kehribar Odası’ndan iki ton altının yanı sıra değerli taşlar, eşyalar ve mücevherleri çalan Naziler şehirden ayrılırken arkalarında bomboş bir saray bıraktı. Kayıp altınlardan bunca yıldır haber alınamadı. Hazineden ümidi kesen Ruslar odayı 2003’te restore etti. Ancak beş yıl sonra Alman hazine avcısından Deutschneudorf adlı kasaba yakınlarında, yerin 20 metre altında insan yapısı bir mağarada kayıp odayı bulduğu haberi geldi.

İÇERİDE BUBİ TUZAĞI VAR

Haustein tarama cihazları sayesinde bu mağarada gün ışığına çıkarılmayan tonlarca altın ve değerli taşları saptadığını açıkladı. Mağara çevresinde bulunan bazı süslemeler Kehribar Odası’ndakilerle bire bir örtüşüyor. Mağara girişinde ve içeride onlarca bubi tuzağı saptayan Haustein, mekana birkaç gün içinde bomba imha ekipleriyle birlikte girecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir