Çanakkale Savaşı'nın Türk komutanları GALERİ

25 Nisan 1915'te başlayan Çanakkale Kara Savaşları'nda tarih yazan şanlı Türk askerlerini komuta eden Türk birliklerinin komutanların büyük boyuttaki rolyefleri Çanakkale ziyaretlerinin en çok ilgi çeken yerlerinden biri..

Çanakkale Savaşı'nın Türk komutanları GALERİ
Çanakkale Savaşı'nın Türk komutanları GALERİ
GİRİŞ 27.04.2010 19:02 GÜNCELLEME 27.04.2010 19:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ferhat ESNEK'in haberi

Çanakkale Boğazı'nı denizden geçemeyeceğini anlayan müttefik devletler rotalarını karaya çevirmişti..

25 nisan 1915'te başlayan ve kanın oluk oluk aktığı Çanakkale Kara Savaşları'nı kahraman askerlerimiz, büyük fedekarlıklarıyla kazandı ve tarhine altın harflerle isimlerini yazdırdı..

Onların birçoğunun ismi sadece ismi kalırken, arşivlerden Türk birliklerinin komutanlarının fotoğrafları da günümüze kadar ulaştı..

GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>>>>

Son yıllarda milli bilinci arttırmaya yönelik çalışmalar yapan belediyeler vatandaşları ücretsiz olarak Çanakkale ziyaretine götürüyor..

2006 yılından bu yana Çanakkale'ye 72 bin vatandaşımızı götüren Küçükçekmece Belediyesi de bu yıl da 6 bin kişiyi daha şehitler diyarına taşıyor..

Haftasonu Küçükçekmecelilerle katıldığımız bu ziyaretlerden birinde şehitler diyarını rehberler eşliğinde gezerken onların anlatımları sırasında vatandaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutumadığını gördük..

Her mekanı büyük ilgiyle gezen ziyaretçiler en çok da Çanakkale'de savaşan Türk birliklerinin komutanlarının bulunduğu dev ebatlardaki rölyefleri  inceliyor..

İşte Çanakkale'de savaşan Türk birliklerinin komutanları:

YORUMLAR 14
  • Hasan TORPİOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Kuleliye cevaben. Ben, tarihi bilemeyenlerle burda boşu boşuna polemiğe girip zaman harcayamam ..Önce okuyup öğren ondan sonra gel istediğin yerde tartışalım.
    Cevapla
  • mustafa kulleliler 13 yıl önce Şikayet Et
    gökten zembille indiler. Çanakkale geçilmez dedik geçirmedikte 1919da hani şu meşhur İstanbul kuşatmasında hani güya Padişahın korkudan abes kararlar almasını sağlayan Osmanlı mebusan meclisini esir eden beyazıdda türk askerini yataklarında şehit edebilen askerler gökten zenbille indiler.hatta söyleyeyim elerini kollarını sallayarak ayasofyadan geçtiler. birazda bu tarihsel gerçeklerden bahsedelim mi Hasan Bey, yürek varmıdır acaba bunu söylemeye.yüzbin şehide Ulu ittihatçılarımız almancılık aşkına sizi verdiler diyebilirmisiniz?
    Cevapla
  • mustafa kulleliler 13 yıl önce Şikayet Et
    hasan torpioğlu. asıl sizin askeri deyimlerden zerre kadar bilginiz yok. 1.olarak Esad PAŞA tüm grupların komutanıdır. Çanakkalenin kazanılmasında düşman kuvvetlerinin siperde çakılmasına tek sebep ruhu şad olsun Esad Paşadır. 2.olarak emaneti ehline veriniz diye Hadisi Şerif vardır ki limon von sanders ehli olduğu için bu emaneti almamış bilakis tüm itirazlara rağmen görev kendisine siyaseten verilmiştir. İttihatçı beyninden kurutulursanız düşman olduğunuz kimselerinde bir vakit ittihatçı olduğunu hatırlatmak isteriz.
    Cevapla
  • Hasan TORPİOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Lİmon van sanders. Mustafa Kulleliler kardeşim bilip bilmeden tarihi yorumlama, Mareşal Fevzi Çakmak ve diğer silah arkadaşlarına kimse birşey dediği yok. Alman komutanın Türk askerlerini birbirine düşürdüğü palavrasını senden başka bilen yok zaten ...Ayrıca senin hayali savaş kahramanın 12 Ağustos 1921de Polatlıda savaş esnasında sarhoş sarhoş at üzerinde dolaşırken attan düşüp bir kaç kaburga kemiğini kırdı..Tarihin gerçekleirni biliyorsan sıkıysa benim gibi bunlarıda söylesene ..??
    Cevapla
  • TürkçüDüşünce 13 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara Şaşırmadım..2. Ayrıca Almanlar teknik desteği babasının hayrına vermedi bre cahiller kendi menfaati için verdi eğer Osmanlı İtilaf devletlerinin yanında savaşa girseydi Almanya Avrupada dört bir yandan kuşatılmış olacaktı ve bu savaş daha kısa sürecekti. Askere alma sistemi Liman von Sandersten gelmeymiş ne olmuş gelme ise çok önemli bir şey gibi anlatılıyor. Orduda ilk onlu sistemi de Türkler bulmuş ve kullanmıştır şu anda her ülkede kullanılıyor bu sistem bu bizim bi yararımıza mı oluyor şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!