'Yemin ederim ki Ahmet Kaya'ya çatal atmadım'

Hacettepe Üniversitesi’ndeki konseri sırasında “Ahmet Kaya’yı unutmadık” pankartı açan bir grup tarafından protesto edilen Serdar Ortaç, yeminler ederek 1999'da yaşanan olayı anlattı.

'Yemin ederim ki Ahmet Kaya'ya çatal atmadım'
'Yemin ederim ki Ahmet Kaya'ya çatal atmadım'
GİRİŞ 18.05.2010 15:16 GÜNCELLEME 18.05.2010 15:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Serdar Ortaç, geçtiğimiz cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi’nin bahar şenliklerinde konser vermek üzere sahneye çıkmış, ancak “Ahmet Kaya’yı unutmadık” yazılı pankart açan bir grubun protestosuyla karşılaşmıştı. Ortaç ilk şarkısı “şeytan”ı seslendirdiği sırada sahne çatal ve yumurta yağmuruna tutuldu, fırlatılan çatallar yüzünden ünlü şarkıcı sol bacağından, ekibindeki dört kişi de baş ve ellerinden yaralandı. Ortaç, olaylı konserin ardından herkesi sağduyuya davet eden bir açıklama yaptı. ışte ünlü şarkıcının o açıklaması:

AHMET KAYA’YA ÇATAL FIRLATMADIM

“Saldırının nedeni olarak rahmetli Ahmet Kaya’ya 1999’da çatal fırlattığım öne sürüldü. Namusum, şerefim ve ailem üzerine yemin ederim ki, ben o gece Ahmet Kaya’ya çatal fırlatmadım. Ben o sırada sahnede şarkı söylüyordum. Birden rahmetlinin üzerine saldırmaya başladılar. Ben ortalık sakinleşsin diye bekledim ve o gençlik kafasıyla ne yapacağımı şaşırdım. Ben ve orkestram sahnede kaldık.”

BENİ İZLEYENLERİN GÜNAHI NEDİR?

“Bir müddet sonra durum sakinleşti ve sona erdi. O günden bu yana sürekli Ahmet Kaya’ya çatal atanların başında olduğum söyleniyor ve ben kimseyi olayın böyle olmadığına inandıramıyorum. Eğer hâlâ bana inanmayıp bu eylemlere devam etmek isteyenler varsa, bari beni izleyenleri yaralamasınlar. Onların günahı nedir?”

DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİM

“Rahmetli Ahmet Kaya hak etmediği şekilde saldırıya uğramış, o dönemin medyasının tahrikleri ile yurtdışına gitmek zorunda kalmış ve olaylardan yıllar sonra da hayatını kaybetmiştir. Defalarca ‘Bu olayın sorumlusu ben değilim, eğer rahmetliyi geri getirecekse tüm olanlardan dolayı orada bulananlar ve kendi adıma özür diliyorum’ dedim. Ancak bu öfkeyi dindirmeye yetmedi ki, halen olaylar devam ediyor.”

BU SORUMLULUĞU TAŞIYAMAM

“Sahnelerde 15 sene geçirdim, artık bundan sonra benim konser yapıp yapmamam çok da önemli değil. Ancak kadın dansçılarıma, orkestramdan birine ya da beni izlemeye gelenlere en ufak bir zarar gelirse, bunun sorumluluğunu taşıyamayabilirim. Bu yüzden lütfen doğru olduğuna dahi emin olmadığınız, 12 senedir devam eden ve bana atılan bu iftirayı hırslanarak düşmanlığa götürmeyin.”

MGD gecesinde neler yaşandı

1999 yılında Maslak’taki Princess Otel’de düzenlenen Magazin Gazetecileri Ödül Töreni’nde ödül alan Ahmet Kaya, teşekkür konuşmasında “Yeni kasetimde Kürtçe şarkı okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bunu yayınlayacak yürekli kanallar var, sıkıyorsa yayınlamasınlar” demiş, bu açıklama salonda büyük tepki çekmişti.

Bazı konukların protestolar arasında çatal fırlattığı Kaya, polis ekipleri ve otel güvenliği tarafından mutfak kapısından çıkarıldı. O sırada sahnede şarkı söyleyen Serdar Ortaç ise konuklarla birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı seslendirdi. Ortaç, yıllar sonra o gece yaşananlar için pişman olduğunu dile getirdi ve özür diledi.

KAYNAK: HÜRRİYET - KELEBEK
YORUMLAR 9
  • diloşeyfc 3 ay önce Şikayet Et
    Serdar sana çatal atan eller kırılsın
    Cevapla
  • akif ceylan 13 yıl önce Şikayet Et
    faşist .... 28 şubat zorbacılarının kayığına binip gerekli gereksiz her yerde zorbaların marşını söyleyip popüler hale getiren benmiydim.Aynı akşam rahmetliye doğan medyası taraftarları ve 28şubatçı sanatçılar çatal bıçak atarken sen de sahneden onlara tüm şöven duygularınla 10. yıl marşı okuyarak destek oluyordun.Gün geldi rüzgar tersine döndü faşizm iş yapmaz oldu yalan söyleyerek sıyırmaya çalışıyorsun.ebru gündeş ve senin gibi sanatçıların yatmaya yeriniz yok.ne bu dünyada ne de AHMET in dünyasında.
    Cevapla
  • Levent Kara 13 yıl önce Şikayet Et
    Ortacin yerinde olsaydim. pisman degilim derdim,.vatan ihanet edenden özürmü dilenir,vallah yazik.ahmet kaya pkk eglenceleri cikitigi malum
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 13 yıl önce Şikayet Et
    sen bu yüzden şöhret oldun. sıf ahmet kaya ya çatal attın diye şöhret oldun.. yoksa seni kim am yerine koyardı söylesene.
    Cevapla
  • süheyla kent 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş özürle çözülürmü?. Dün dündür bugün bugündür mantığıyla hareket etmeyeceksin.Bir şey yapmadan önce iyi düşüneceksin ondan sonrada yaptığının arkasında sonuna kadar duracaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor