Öğrendiği harfler hayatını değiştirdi

Emine Örser, 30 yaşında kayın biraderinin tek tek gösterdiği harfleri 38 yıl sonra geldiği okuma yazma kursunda birleştirerek cümle oluşturmayı öğrendi.

Öğrendiği harfler hayatını değiştirdi
Öğrendiği harfler hayatını değiştirdi
GİRİŞ 17.06.2012 12:11 GÜNCELLEME 17.06.2012 12:11

Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğup büyüyen  ve ailesi tarafından okula gönderilmeyen 68 yaşındaki Örser, ailesinin yokluk ve bazı yanlış fikirler nedeniyle kendisini okula göndermediğini söyledi.

Küçük yaşta evlendirildiğini ve uzun yıllar okuma yazma bilmeden hayatını sürdürdüğünü ifade eden Örser, ''Kayın biraderim gazeteciydi. 30 yaşıma kadar okuma yazma bilmiyordum. Kendisi bize geldiğinde gazetelerdeki harfleri bana tek tek gösterirdi. O harflerin şekillerini hatırlayarak bir çok şeyi daha kolay yapar hale geldim'' diye konuştu.

Harfleri öğrendiğini ancak bir araya getiremediğini dile getiren Örser, şunları kaydetti:

''Eşimi 20 yıl önce kaybettim. İki tane çocuğum var. Şu an yalnız yaşıyorum. Öğrendiğim harfler sayesinde günlük hayatta bir çok işimi yapabiliyordum. Örneğin Almanya'da yaşayan oğlum bana Almanya'ya gelmem için uçak bileti göndermişti. O biletin hangi firmaya ait olduğunu tek tek öğrendiğim harfler sayesinde bulabildim. Hangi otobüse bineceğimi, bir apartmana girdiğimde hangi zile basacağımı bu harfler sayesinde bulabildim. Ancak bu bana yetmedi. Daha çok şey öğrenmek istedim ve Meram Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kursuna geldim. Hocam sayesinde öğrendiğim harfleri bir araya getirebiliyorum.''

''Cahillik, bakar kör olmakmış''

Okuma yazma bilmediği dönemlerin kendisi için zor geçtiğini dile getiren Örser, ''Cahillik, bakar kör olmakmış. Bakıyorsunuz ama baktığınız şeyi göremiyorsunuz. Ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Otobüse binecekseniz hangi otobüsün sizinki olduğunu bilemiyorsunuz. Öğrendiğim tek harf bile bana çok yardımcı oldu'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi