İzmir CHP'de başkanlık için sürpriz aday

İzmir CHP'de yerel seçimler öncesi sürpriz bir aday adayı çıktı. Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen eski vekil İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

İzmir CHP'de başkanlık için sürpriz aday
İzmir CHP'de başkanlık için sürpriz aday
GİRİŞ 26.07.2013 15:03 GÜNCELLEME 26.07.2013 15:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen eski Milletvekili Canan Arıtman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

''AZİZ KOCAOĞLU'NDAN DAHA İYİSİNİ YAPARIM''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, verdiği sözü tutarak adayın ön seçimle belirlenmesini isteyen Arıtman, "Aziz Bey iyi bir başkan ama ben daha iyisini yaparım. Bu kente artık kadın eli değsin." dedi.

Dün CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na giderek büyükşehir adaylığı için dosya aldığını ancak henüz aday adaylık başvurusu yapmadığını belirten Arıtman, resmi evrakları tamamladıktan sonra randevu alıp CHP İl Başkanı Ali Engin'e hafta başında resmen teslim edeceğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun iyi bir başkan olduğunu ve kendisini takdir ettiğini söyleyen Arıtman, "Ben ondan çok daha iyisini yaparım. İzmir ve partime söz veriyorum, aday gösterilirsem İzmir'de seçimi açık arayla almanın yüzde 100 sözünü veriyorum. AK Parti'yi ikiye katlayarak alırım." şeklinde konuştu.

''İZMİR'E BİR KADIN ELİ DEĞSİN''

İzmir'in kadınların kurduğu, amazonların kurduğu bir şehir olduğunu ifade eden Arıtman, "Kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu kent. 8 bin yıllık tarihi olan İzmir'e, tarihinde ilk kez bir kadın eli değsin. Bu kent artık kadın tarafından yönetilmeyi hakediyor." ddi.

CHP'de kadın adayların artacağına dair sözlerin ne kadar gerçekleşeceğini kendisinin de merakla beklediğini vurgulayan Canan Arıtman, "O sözlerin yaşama geçip geçmediği göreceğiz. Aday adayı olmak, her partilinin hakkıdır. Ben İzmirliyim, okuduğum, hayatımı kazandığım kent, ailemin yaşadığı kent. Bu kentte sivil toplum kuruluşlarında görev yaptım.

''KILIÇDAROĞLU SÖZ VERDİ''

İki dönem belediye meclis üyeliği yaptım, meclis başkan vekilliği yaptım. İzmir benim hayatım, bu kente son nefesine kadar hizmet edeceğim." diye konuştu.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kurultayda ön seçim sözü verdiğini ve bunu kendisinin de talep ettiğini belirten Arıtman, "Ön seçimle aday olmayı diliyorum." dedi. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • Ahmet Fidancı 10 yıl önce Şikayet Et
    TEK BİR ŞEYE KATILIYORUM; BAŞKANIN DEĞİŞMESİ KANAATİNE.. Dış illerden hangisinden gelirseniz gelin ilk gözünüze çarpan İzmir'in ne kadar büyük bir köy olduğudur. Yolları, sokakları eskipazar mahallesi gibi. Doğanlar ve Naldöken gibi haritada tarla görünen ama şehir nüfusuna yakın yerleşim yerleri var. Her caddede her sokakta kaçak kat olmayan ev yok. İzmir'e el değsin de kimin eli değerse değsin.
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    hizmet gerekmez, chp olsun yeter!!!. kargadan başka kuş tanımayan bazı tipler vardır... tek rehberleri kargadır... ben köyümden de bilirim bu chplilerin kafa donmuştur, ne olursa olsun babasının dedesinin partisinden başkasını düşünmeyi bırak hayal bile edemezler. bir de bir saplantıları vardır: kendilerinden akıllısı yoktur. zaten onlara göre bu milletin %60'ı abtaldır.(herşeyi çok bilen na-aziz nesinden naklederler).
    Cevapla
  • murat buyuklu 10 yıl önce Şikayet Et
    son demleri. izimir son demlerini yaşasın bakalım. inşallah müslümanlar dünyaa hükmedeck. o zaman izmir müslümanların kalesi olacak...
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    akp izmirde avucunu yalar. akp izmirde ancak avucunu yalar :)
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    İZMİRE HEP ERKEK ELİ DEĞDİ İFLAK OLMADI BİRDE KADIN ELİ DEĞERSE HAYATTA İFLAK OLMAZ İSTANBUL 23 KM METROYU 9 AYDA BİTİRİYOR İZMİR 6 KM METROYU 6 YILDA BİTİREMİYOR. izmirliler artık metro çalışması için köstebeklerde yardım bekler herhalde hatay inönü cad. yol-kaldırım yeni yapıldı.yav hiç düşünemedinizmi bu otobüsler yereye yanaşacak diye durağa giremiyor otobüs varmı böyle dünyanın bir yerinde daha önce 320 dk da çıkılan hatay caddesinden yol yapıldı 40-50 dk da çıkabiliyorsun.gaziemir üst geçit yollar daha yeni 1-2 yıllık karabağlar bağlantı yolları hep tıkalı ne alt geçit var ne üst geçit sadece metro geçen yollarda alt geçit yapıldı o kadar istanbul 29 km metroyu 9 ayda bitiriyor izmir 6 km metroyu 6 yılda bitiremiyor helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?