Türk: Güneydoğu'da özerklik istiyoruz

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Suriye Kürtlerinin Rojava (batı) denilen bölgede Demokratik Özerkliklerini ilan etmelerinin Kürtler için büyük ve anlamlı bir adım olduğunu belirtti.

Türk: Güneydoğu'da özerklik istiyoruz
Türk: Güneydoğu'da özerklik istiyoruz
GİRİŞ 04.02.2014 07:38 GÜNCELLEME 04.02.2014 07:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ahmet Türk, şunları söyledi: ”Kuzey Kürdistan'da (Türkiye'nin Güneydoğu'su) demokratik özerkliği oluşturma, inşaa etme çabamız ve çalışmalarımız vardır. Kürtler örgütlülükleriyle, kurumlarıyla, çalışmalarıyla ben inanıyorum ki kendi siyasetlerini de kendileri yapacaktır. Demokratik özerklik için alt yapıyı öncelikle oluşturmak lazım. Ancak, Rojava (batı) ile Bakur'un (kuzey) şartları aynı değil. Kürtler bütün parçalarda özgürlüğüne kavuşacaktır.”

YORUMLAR 14
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğu.... babanındı çünkü. Bütün Türkiyenin hakkı var orada. Atalarımızın bütün Türkiye gibi oralarda emeği var Türkiyede çeşitli kılıklar altında kışkırtma çalışmaları yapan yabancılar var. Lisan talebesi, arkeolog, rehber, öğretmen, turist kılığında.....Güneydoğuya gidip duran yabancılar takip edilmeli....
    Cevapla
  • sinan temel 10 yıl önce Şikayet Et
    istek?. ZAMANSIZ yaşayan kardeşlerim :senin isteği abuk subuk olarak görmen kör olduğunu gösteriyor. güney, batı tamam sıra kuzeyde bu nu nasıl mı görmen gerekiyor. ben sadece birini söyleyim adamlar kurultaya seçecek başkan yarışı içindeler. uyu yavrum uyu! Şöyle bir hikaye vardır aslan bir sürünün içerisinden bir bufoloyu aldığıdında tamam bu benim ihtiyacımı karşılar dermi? yoksa sürüden koparabildiğine devam mı eder.
    Cevapla
  • metinistanbul 10 yıl önce Şikayet Et
    Alın size açılımın sonuçları!. Yakında özerk devleti kurarlarsa şaşırmayın hergün taviz veriliyor bunlara.
    Cevapla
  • Resat Kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Oh Ahmet Bey. Geçti borun pazarı sür eşeği Niğdeye
    Cevapla
  • türk birligi 10 yıl önce Şikayet Et
    acilimin meyveleri. osmanli son dönemde acildikca parcalandi...tarihi dogru okumak gerekiyor basbakan iyi niyetli olabilir ama sonucu kacinilmaz...israil iran avrupa amerika bunlar dost ülkeler asil hedef türkiye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler