"O eli kırmak namus borcumuzdur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yolsuzluk iddialarına ilişkin sert açıklamalar yaptı.

"O eli kırmak namus borcumuzdur"
"O eli kırmak namus borcumuzdur"
GİRİŞ 19.03.2014 16:26 GÜNCELLEME 19.03.2014 16:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan kim olursa olsun, o eli kırmak sizin ve bizim, AK Parti'nin namus borcudur" dedi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlik için Kilis'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, onuruna verilen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara'ya destek istedi. Ülke gündemiyle ilgili olarak konuşan Çelik, insanların genellikle kendisi nasıl ise herkesi öyle gördüğünü ifade ederek, “Anadan doğma iki kör aynı tabaktan sarma yiyorlarmış, biri diğerine demiş ki; sarmaları çift çift yeme, diğeri ben kör sen kör benim çift çift yediğimi nereden görüyorsun demiş, çünkü ben öyle yapıyorum. Siz nasılsanız başkasını da öyle görürsünüz, burada çok açık bir şey söyleyeyim; tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan kim ama kim olursa olsun o eli kırmak sizin ve bizim AK Parti'nin namus borcudur, burada hiçbir tereddüt yok. 11 yıldan beri AK Partiydik de 17 Aralık'tan sonra 'kara parti' mi olduk. AK Parti döneminde hırsızlık, rüşvet olsaydı, Türkiye'de bu yatırımlar yapılabilir miydi?” dedi.

"HORTUMLARI BİZ KESTİK"

Eskiden 1 liranın peşinde 6 sıfır olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Tuvalete girmek için 1 milyon veriyorlardı, hatırladınız mı, tuvalete gitmek için milyoner olmak lazımdı. 1 milyon lira tuvalet parası, biz 6 sıfırı atacağız dediğimiz zaman bize nasıl atacaksınız diyorlardı, hiç unutmuyorum Başbakan 2002 yılında parti kurduğumuzda dedi ki; sahillerimizde 5 yıldızlı otellerimizde yol yok, gitmek için 15 bin kilometre duble yol yapacağız inanın birçok köşe yazarı siz parayı nereden bulacaksınız dediler. Başbakan da hortumları kestik bu paraları biz buluruz dedi. AK Parti hortumları keserek bu yolları yaptı. Tarihimiz boyunca yapılan bölünmüş yol 6 bin kilometre, AK Parti'nin 12 yılda yaptığı yol 17 bin kilometredir. Elini vicdanına koyan bunu takdir eder. Başbakan'ın 12 yıl önceki resimlerine bakın bir de şimdiki haline bakın, Başbakan 12 yılda 25 yıl yaşlandı. Kendi sağlığı için ülkesi için veda eden bir Başbakan'dan söz ediyoruz. Allah'a şükür dünyada itibarı olan bir ülkeyiz. Dünyada sözü hatırı olan bir ülkeyiz.“

TEMEL FIKRALI ELEŞTİRİ

Muhalefeti eleştiren Çelik, şöyle konuştu:

“Peki muhalefet ne yapıyor? İstemiyoruz diyor. 3'üncü köprüyü yapmayın, siz birinciyi de karşı çıkmıştınız. Birinci köprüye CHP kampanya açtı. İkinci köprüyü Özal yapacağı zaman Özal'a da dediler yaptırmayız diye üçüncü köprüye de karşılar, üçüncü havaalanına da karşılar, Marmaray'a da karşılar. İyi de siz ne istiyorsunuz? Benim bakanlığım döneminde okul aile birliği ile ilgili bir toplantı var idi, bunda da CHP karşı çıkmıştı. Ben de size bir Karadeniz fıkrası anlatayım dedim kendilerine, ‘Temel ile Dursun birbirinin can düşmanı ikisi de suç işlemiş hapse girmişler idama mahkum edilmişler. Hani idam mahkumlarına son arzuları sorulur ya ikisini de huzura çağırmışlar ilk önce Temel'e sormuşlar. Temel senin son arzun nedir? Temel boynunu bükmüş anamı görmek istiyorum. Dursun'a demişler senin son arzun nedir? Temel'in gözlerinin içine kin olarak bakmış bakmış, Temel anasını görmesin.' CHP'lilere söyledim sizin bize muhalefetiniz 'Temel anasını görmesin' muhalefetidir.”

Yapılan konuşmadan sonra AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'e yorgan hediye edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın