Büyükçekmece'ye dev projelerle geliyor

Yerel seçimlerin son haftasına girilirken, İstanbul'un ilçelerinde yarış da kızışıyor. Büyükçekmece, bu yarışın en çok hissedildiği ilçelerden biri haline geldi.

Büyükçekmece'ye dev projelerle geliyor
Büyükçekmece'ye dev projelerle geliyor
GİRİŞ 27.03.2014 16:45 GÜNCELLEME 27.03.2014 19:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ak Parti Büyükçekmece adayı Celal Babayiğit ise sonuçtan emin görünüyor. Yapılan kamuoyu yoklamalarında arayı gittikçe açan Babayiğit, Büyükçekmece'nin uzun yıllardır süren durgunluğundan ve kentsel yorgunluğundan uyanacağını, kapılarını modern Ak Belediyecilik hizmetlerine açacağını söylüyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Büyükçekmece'de seçim çalışmalarına hız veren Ak parti belediye başkan adayı Celal Babayiğit, Büyükçekmece için 100 büyük projeyle yola çıktıklarını belirterek, ipi göğüslemek için gün saydıklarını söyledi.

Babayiğit'in bitiş tarihlerini vererek hazırladığı projeler ise ilçenin ulaşım, çevre, turizm, eğitim ve sosyal belediyecilik alanlarındaki kısa ve uzun vadeli ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanmış. Babayiğit'in bütün projeleri sosyal medya ortamında ve Büyükçekmece sakinleri arasında şimdiden gündem oluşturmuş durumda.

Türkiye'de ve Büyükçekmece'de Bir İlk: "Metro Gar" Projesi

İlçede bu projelerden biri özellikle dikkat çekiyor ve çok konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak hazırlanan ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan "Metro Gar Kompleksi" projesi, Büyükçekmece'de seçim gündeminin bile önüne geçmiş durumda. Metro Gar projesi hem Büyükçekmece'yi İstanbul'un metro ağına dahil ederek ilçenin ulaşım sorununu kökten çözüyor; hem de ilçenin kalbi sayılan Atirus bölgesine dev bir ulaşım tesisi kazandırıyor. Büyükçekmece-İstanbul Metro hattının bitiş durağı olarak tasarlanan kompleks, aynı zamanda dev bir kültür-sanat merkezi olarak hizmet verecek.

Celal Babayiğit: "İstanbul Artık Beylikdüzü'nde Sona Ermeyecek!"

Konuyla ilgili görüşlerine baş vurduğumuz Celal Babayiğit, "Metro Gar" projesiyle İstanbul'u Büyükçekmece'nin kalbine bağlayacaklarını, "Beylikdüzü'nde sona eren İstanbul" algısına son vereceklerini söyledi. Bu hizmetin, ilçenin şu andaki en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyleyen Babayiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Metro Gar projesi Büyükçekmece'mizin ulaşım sorunun çözecek. İstanbul'un havasını Büyükçekmece'ye getirecek. Metro Gar'ın harika mimarisiyle bu alana kazandırdığı havayı ilçenin batısına doğru sürdüreceğiz. E-5 Karayolunu biraz ileride yerin altına alacağız. Böylece projemiz birleşecek ilçemizin iki yakası bir araya gelecek. Bu dev projemizle Büyükçekmece'yi tanınmayacak kadar geliştireceğiz, modernleştireceğiz, ve güzelleştireceğiz. Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi el ele verecek. Yeşil alanlar, parklar, yaşam alanları, kent ormanı, hayvanat bahçesi, yürüyüş ve spor parkurları gibi hizmetlerimizi bu alanda realize edeceğiz. Böylece Büyükçekmece'mizin uydu görüntüleri bile değişmiş olacak. Bu görüntüler artık daha yeşil, daha düzenli ve daha modern bir kentsel görünüme kavuşmuş olacak. İki büyük hastane projemiz, Yat Limanı projemiz, Teleferik ve Üniversite Kenti projelerimizle birlikte düşünüldüğünde, bu gelişmelerin Büyükçekmece'mizi baştan sona değiştireceği açıktır."

"Seçim Kitapçığı 2. Baskı Oldu!"

Celal Babayiğit, rakibi CHP adayı Hasan Akgün'ün Büyükçekmece'ye hiç bir şey yapmadığını ve sadece sosyal ilişkilerle durumu idare etmeye çalıştığını belirterek; "Belediyecilik artık bir halkla ilişkiler çalışması olmaktan çıkmalıdır ve Büyükçekmece artık gerçek, elle tutulur hizmetlere kavuşmalıdır" dedi. CHP adayı Hasan Akgün'ün 5 yıl önceki proje kitapçığını şimdi 2. Baskıya hazırladığını söyleyen Babayiğit, rakibinin, bu kitapçık içindeki vaadlerinin 5 yıldır hala aynı vaadler olduğunu, hiç birinin gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.

Babayiğit, 31 Mart'tan itibaren kollarını sıvayacaklarını ve için hazırladıkları 100 projeyi bir bir hayata geçireceklerini, Büyükçekmece'yi artık bir "vaadler mezarlığı" olmaktan çıkaracaklarını belirtti.

YORUMLAR 2
  • HÜSEYİN UZKAL 10 yıl önce Şikayet Et
    BU SEFER İNŞAALLAH. hadi hayırlısı
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. bu seçim yerel seçimden vatan hainlerine karşı devlet yanında olmaya döndü. santaj ile tehdit ile etrafına topladıgı buoluşum ihanet hareketi dagılması yakındır..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez